Enkeltkort-datamaskiner i stor etterspørsel

En global undersøkelse utført av Farnell avslører at lavpris SBC’er (Single Board Computers) brukes i alle stadier av produktutvikling og produksjon, fra konseptbevis og prototyping til produksjons- og testutstyr. Raspberry Pi er mest populær.

Publisert Sist oppdatert

Ny forskning fra Farnell viser at rimelige enkeltkort-datamaskiner representerer en verdifull byggestein i alle stadier av ny produktutvikling og produksjon. Rundt 50 prosent av de undersøkte profesjonelle ingeniørene bruker SBC’er for industri og Tingenes Internett.

Raspberry Pi er det mest populære kortet med 44 prosent av profesjonelle brukere som foretrekker det fremfor andre SBC’er. Arduino ble nummer to (28 prosent) med Beagleboard på tredjeplass (6 prosent).

Undersøkelsen indikerer også at brukere av Raspberry Pi er mest lojale og vil med mindre sannsynlighet bruke en annen SBC enn utviklere som foretrakk et annet produkt.

SBC brukes i alle stadier av produktutvikling og produksjon. 23 prosent av respondentene bruker SBC til konseptbevis og 35 prosent til prototyping. 22 prosent bruker rimelige SBC’er i produksjonsenheter, der rundt 20 prosent av disse produktene produseres i volum på 5000 eller mer per år, og 20 prosent brukes til utvikling av testutstyr og testing.

Powered by Labrador CMS