Distribusjonssamarbeid rundt SiC

EBV Elektronik har inngått et samarbeid med Infineon om produsentens CoolSiC-teknologi basert på silisiumkarbid (SiC). Hensikten er å øke utbredelsen av energieffektive kraftenheter basert på CoolSiC.

Publisert Sist oppdatert

Silisiumkarbid gir mange fordeler i forhold til tradisjonell bruk av silisium, som høyere driftsspenning, større driftstemperaturområder og høyere svitsjefrekvenser. Infineons CoolSiC-teknologi kan typisk brukes i applikasjoner som batterilading, solcellsomformere, motordrivere, energilagring og strømforsyninger. Porteføljen spenner fra SiC-baserte dioder og diskrete MOSFET til hybrid- og rene SiC-moduler.

Som en del av samarbeidet mellom de to selskapene, som eksklusivt er tilgjengelig fra Avnet og EBV, er et evalueringskort (EVAL-1ED3122MC12H-SiC) fra Infineon som er designet for å gi ingeniører og utviklere en enkel måte å raskt prøve ut mulighetene i CoolSiC-teknologien. Kortet er klart til bruk for å evaluere ytelsen til 650V eller 1200V CoolSiC MOSFET, som vil kreve lodding på kortet, avhengig av brukerapplikasjon. Omfattende opplæringsprogrammer er tilgjengelige innenfor rammen av dette samarbeidet.

Nøkkelfunksjonene på det nye Infineon-kortet inkluderer CoolSiC MOSFET organisert i en halvbrokonfigurasjon, sammen med innebygd optimalisert 1ED-X3-familie av enkeltkanals galvanisk isolerte 10A port-drivere, og isolerte strømforsyningskretser for å gi de nødvendige spenningene.

For mer informasjon: EBV og Infineons felles CoolSiCTM-initiativ.

Powered by Labrador CMS