CEVA sertifisert for Bluetooth 5.3 Dual Mode

I sommer ble Bluetooth 5.3 sluppet og nå tilbyr israelske Ceva en implementering som dekker den nye funksjonaliteten for de som ønsker å bygge kretser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ceva er en veletablert leverandør av IP-kjerner for signalbehandling. Selskapets Bluetooth-plattform RivieraWaves brukes allerede i tre milliarder Bluetooth-enheter og har fått lisens fra noen få dusin selskaper.

Plattformen er nå sertifisert for Bluetooth Dual Mode 5.3. Ceva hevder å være den første med den kvalifiseringen.

Pakken inkluderer også nye implementeringer av tidligere definerte deler av Bluetooth, inkludert en koder og dekoder for Bluetooths lydformat LC3. Produktet ble presentert på Consumer Electronics Show i USA i begynnelsen av januar. Det skal skytes inn at Nordic Semiconductor også presenterte LC3 på CES.

På selve funkjonssiden er det ikke mye nytt i Bluetooth 5.3, men det er mer en trimming av protokollene for økt ytelse og mindre strømforbruk. Endringen som sannsynligvis vil ha størst effekt fra et forbrukerperspektiv er at tiden for å bytte datahastighet opp og ned krymper fra sekunder til relativt null tid. Dette skal kunne gjøre LE Audio både mer energieffektiv og brukervennlig.

Noe som likevel kan kalles en ny funksjon er at protokollen er blitt bedre til å oppdage og håndtere radioforstyrrelser som kun merkes av periferenheten, der hvor sentralenheten tidligere hadde en blindsone.

RivieraWaves støtter både dual mode – kombinasjonen av Classic og Low Energy – og single mode LE, som er en stadig mer vanlig løsning.

Pakken inkluderer basebåndkontroller, radiogrensesnitt og programvarestakk som er kompatibel både med andres RF-kjerner og med ulike halvlederprosesser.

RivieraWaves støtter også tidligere Bluetooth-funksjoner som isokrone kanaler og Direction Finding.

For de som vil vite mer om den nye versjonen kan vi anbefale Nordics blogg, som du finner her.

Powered by Labrador CMS