Tøffe sensorer for kjøretøy:

MLX90825
MLX90825

Mønsterkortfri trykksensorplattform

Melexis ferdigstiller sin mønsterkortløse plattform for trykksensor-ICer.

Publisert

Melexis slipper nå to relativt-trykk sensor-ICer med utvidet robusthet overfør tøffe medier. De fullfører dermed den mønsterkortløse plattformen med – ifølge eget utsagn – de mest nøyaktige trykksensor-IC-ene som noen gang er laget.

Sensorene er bl.a. tiltenkt motorstyringssystemer i kjøretøy.

Ved å bruke disse trykksensorene vil kunder og OEM-er kunne gjøre alle sine ICE-motorstyringsapplikasjoner grønnere via en spesiell modulær teknologi. For ytterligere å lette implementeringen er enhetene fabrikk-kalibrerte, mens EoL (End of Line) kalibrering også er mulig.

De to nye produktene, MLX90823 (analog utgang) og MLX90825 (digital SENT-utgang), er relativt-trykksensorer som kan brukes i manometermodus (mot atmosfæretrykket) eller i differensialmodus (med to variable trykknivåer). I motsetning til absolutt-trykksensorer måler de trykkforskjellen mellom de to sidene av sensoren. Disse fabrikk-kalibrerte enhetene er beregnet på å måle trykk fra 0,1 til 1,5 bar.

Plug-and-play-konseptet til denne trykksensorfamilien skal dekke alle ICE-håndteringsapplikasjoner. Disse inkluderer:

● Drivstoffdamp og veivhusventilasjon: For å sikre at drivstoffdamper i tanken eller gasser som lekker gjennom stemplene føres tilbake til forbrenningskammeret, slik at de ikke slippes ut i atmosfæren.

● EGR, GPF/DPF: Å redusere NOx-utslipp ved å registrere mengden av resirkulerte eksosgasser i motorinntaket og fange gjenværende partikler i eksosfilteret.

● Sekundær luftinnsprøytning (SAI): For å holde kjøretøy innenfor utslippsgrensene under alle omstendigheter, inkludert når motoren er kald. Den muliggjør en rask oppvarming av katalysatoren med den såkalte sekundære luftinjeksjonen.

● (T)MAP: For å overvåke luften som går inn i motoren for nøyaktig regulering av drivstoffet, og dermed redusere forbruket. MLX90823 og MLX90825 består hver av en sensoravlesningskrets, digital maskinvare, spenningsregulatorer, SENT eller analoge utgangsdrivere, pluss alle de essensielle passive komponentene. En forhåndskalibrert (negativ temperaturkoeffisient (NTC) termistorinngang er tilgjengelig for MLX90825 (SENT-utgang). Dette lar kundene koble sin NTC gjennom trykksensoren uten endekalibrering. God overspenning- (+40 V) og reversspenning- ( -40 V) beskyttelsesmekanismer er integrert.

Disse trykksensorene har et driftstemperaturområde fra -40°C til 160°C. De kan til og med utsettes for 170°C temperaturer i en kort periode, som støtter reduserte motorarkitekturer.

Powered by Labrador CMS