Bildesensorer:

Bildesensor for neste generasjon ADAS

Med 150dB ultra høyt dynamisk område (HDR) og LED flimmerkompensering (LFM) kan Onsemis Hyperlux-serie bli en nøkkelteknologi for sikkerhetskritisk ADAS og autonom kjøring.

Publisert Sist oppdatert

Onsemi lanserer i dag sin nye bildesensorfamilie for biler, Hyperlux. Med en 2,1 µm pikselstørrelse, 150dB høyt dynamisk område (HDR) og kompensering for LED-flimmer (LFM) skal Hyperlux-familien ifølge Onsemi ivareta den ytelsen, hastigheten og de avanserte egenskapene som trengs for å drive neste generasjon avanserte førerstøttestystemer (ADAS).

Den skal også muliggjøre en sømløs overgang til automatisert kjøring på Nivå 2+, som betyr at føreren bare trenger å overta når varslet av teknologien. Hyperlux-familien spenner over produkter med oppløsninger fra 3 megapiksler (MP) til 8 MP og høyere, og passer til både sensor- og visningskamera-applikasjoner. Med en HDR på 150 dB, tar den høykvalitetsbilder under de mest ekstreme lysforholdene uten å ofre følsomheten ved lite lys. LFM-funksjonen til plattformen sikrer at pulserende lyskilder ikke ser ut til å flimre, og unngår dermed flimmerinduserte maskinsynsproblemer.

– De kombinerte HDR- og LFM-funksjonene sikrer at en potensiell fare kan identifiseres i både svært mørke og lyse scener, noe som er kritisk for ADAS og applikasjoner i kupéen, sa Huohong Jiang, leder for forretningsenheten for intelligente kjøresensorer ved Desay SV. – Med den nye Hyperlux-teknologien kan bilprodusenter og underleverandører forvente velprøvd og høy ytelse under alle driftsforhold for å ivareta mer avanserte sikkerhets- og bekvemmelighetsfunksjoner.

De to første sensorene i produktfamilien, AR0823AT og AR0341AT, er nå i prøveproduksjon for pilotkunder.

Powered by Labrador CMS