Smart røykvarsler for tryggere hjem

Smarthusløsningen ELKO Smart utvides med en smart røykvarsler som skal gi brukerne ytterligere kontroll over hjemmet sitt.

Publisert

ELKO fortsetter det de betegner som sin smart-suksess, og lanserer nå ELKO Smart røykvarsler. Produktet utvider hva en røykvarsler kan gjøre for sikkerheten, hevder de. Varsling på mobilen ved fare for brann er bare en av de mange smarte og praktiske funksjonene den smarte røykvarsleren har.

– Siden vi lanserte ELKO Smart har etterspørselen i markedet bare økt. Sikkerhetsprodukter er en viktig del av vår smartsatsning, og vi har allerede både overvåkningskamera og flere smarte sensorer i porteføljen. Nå tar vi dette ett steg videre ved å lansere en smart røykvarsler som gir deg enda bedre kontroll og trygghet i hjemmet, sier Marlene K. Haagensen, markeds- og kommunikasjonssjef i ELKO.

Kan både se og føle.

Utstyrt med optisk sensor ser ELKO Smart røykvarsler røykutvikling i rommet, samtidig som den termiske sensoren føler varmestigning. Røykvarsleren tar også hensyn til de med nedsatt hørsel, da den har en lysstripe som blinker rødt når alarmen utløses.

Spiller på lag

Den smarte røykvarsleren kan seriekobles med flere røykvarslere i ulike rom, slik at alarmene går av samtidig. Som en del av ELKO Smart-porteføljen kan røykvarsleren også kobles sammen med andre smarte enheter. Dette forsterker sikkerheten. Du kan for eksempel sette opp en regel om at lysene begynner å blinke når alarmen på røykvarsleren går av, eller at alle lys langs evakueringsruten tennes på full styrke.

Den smarte røykvarsleren vil som de andre ELKO Smart-produktene være synlig i ELKO Smart-appen, og når den oppdager fare sender den deg et varsel – uansett hvor du er. Det gir en ekstra trygghet, spesielt hvis man ikke har koblet hjemmet eller hytta til et alarmselskap.

Kan tilpasses

Samtidig som ELKO Smart røykvarsler effektivt fanger opp faresignaler, kan den også tilpasses for å fungere slik du ønsker. Kommer det damp og stekeos under matlaging kan du på forhånd sette den på stillemodus i 10 minutter. Stillemodusen kan også aktiveres hvis alarmen først er utløst. Modusen går likevel ikke på bekostning av sikkerheten, siden stillemodusen vil bli overstyrt av de termiske sensorene om den fanger opp temperaturstigning.

Batterilevetiden skal være opptil ti år.

Powered by Labrador CMS