Belysning - smarte hjem

SpaceSense bruker forstyrrelser i Wi-Fi-signalet til å oppdage bevegelse.

Deteksjon av bevegelse uten sensor

Signify gjennom belysningsmerket Wiz, har lansert SpaceSense, en deteksjonsteknologi for smart belysning som ikke krever at noen sensor er installert. WiZ-appen V2 og SpaceSense-funksjonen er tilgjengelig fra slutten av september 2022.

Publisert Sist oppdatert

SpaceSense-funksjonen er rimelig unik i forbrukerbelysningsmarkedet og er utviklet av WiZ. Den bruker eksisterende Wi-Fi-signaler for å oppdage bevegelse – uten behov for dedikerte sensorer og batterier. Wi-Fi-signaler blir litt forstyrret når folk beveger seg rundt i et rom, som en krusning i et svømmebasseng. Ved å måle de små avvikene i signalstyrken, kan WiZ-lampene avgjøre om det er noe eller noen som beveger seg i rommet.

Deteksjonen er rundstrålende og krever ikke siktlinje under installasjon, som i tilfellet for en tradisjonell bevegelsessensor. Følsomheten til systemet kan justeres, for eksempel for å hindre at kjæledyr slår lysene av og på mens de løper inn og ut av rommet.

Det må være minst to lys (pærer eller lamper) per rom som kobles til WiZ-appen V2. Den nye funksjonen er for øvrig valgfri.

– For mange brukere føltes behovet for ekstra maskinvare for å oppnå bevegelsesdeteksjon komplekst, dyrt og tungvint. Nå, for første gang, fjerner SpaceSense disse hindringene, åpner opp for automatiseringer og andre avanserte fordeler med smart belysning, sier Danny Lousberg, leder for programvareprodukter i WiZ, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS