Kommersiell sjef, Patrik Hagelin, adm. dir Svein Olavesen og senior forretningsrådgiver Jan Georg Larsen fra Green Edge Compute, skal bygge et svært grønt datasenter i Stavanger.
Kommersiell sjef, Patrik Hagelin, adm. dir Svein Olavesen og senior forretningsrådgiver Jan Georg Larsen fra Green Edge Compute, skal bygge et svært grønt datasenter i Stavanger.

Skal bygge verdens mest bærekraftige datasenter i Stavanger

Partnerskapet med CGI kommer til å synliggjøre Green Edge Compute sine grønne, bærekraftige datasentre i hele Norge og etter hvert internasjonalt, sier selskapet i en pressemelding tirsdag.

Selskapene har allerede et etablert samarbeid om markedsføringen av Green Edge Computes første, grønne datasenter som åpner i Trondheim i løpet av høsten. Nå er det inngått en ny og enda mer omfattende avtale som også omfatter etablering av verdens mest bærekraftige datasenter i Stavanger. Arbeidet med det nye datasenteret starter rett over sommeren.

CGI Group er et stort internasjonalt konsulentselskap med ansatte verden over. De har kontorer åtte steder i Norge, blant annet i Trondheim, Stavanger og Oslo, hvor Green Edge er i ferd med, eller planlegger å bygge, en ny generasjon grønne edge datasentre.

Dermed er CGI en veldig god match som samarbeidspartner, forteller senior forretningsrådgiver i Green Edge Compute, Jan Georg Larsen.

– Avtalen vi hadde fra før var en avtale om et markedssamarbeid, der CGI skulle bidra til å markedsføre Green Edge Compute sine løsninger overfor sine eksisterende og potensielle kunder. Det har fungert veldig godt. Vi ønsket derfor å utvide avtalen og samarbeidet, sier Larsen.

Green Edge Compute skal etablere et nytt datasenter i Stavanger. Datasenteret skal etableres i samme bygg på Bjergsted hvor CGI har kontorer i dag. CGI skal ifølge avtalen utvide NOC-en (et Network Operating Center) de allerede har, slik at den kan overvåke Green Edge sine datasentre. Det er CGI som blir førstelinje dersom det oppstår feil i nettverk, maskinvare eller programvare.

Datasenteret som skal etableres i Stavanger har allerede flere kunder som skal ta det i bruk ved oppstart. Disse kundene er hentet inn gjennom CGIs markedsføringsapparat. CGI og Green Edge skal samarbeide tett både under etableringen av datasenteret og i driftsfasen gjennom NOC-en.

Powered by Labrador CMS