BeammWave slutter seg til 3GPP

Svenske BeammWave AB slutter seg til 3GPP (3rd Generation Partnership Project) for å bidra med sin kompetanse på FR2 (mmbølge).

Publisert

BeammWave AB har spesialisert seg i kommunikasjonsløsninger for frekvenser over 24GHz. Selskapet er i ferd med å bygge opp en løsning tiltenkt 5G, i form av en 3x3 mm radiobrikke med antenne og tilhørende algoritmer. Løsningen er patentert, og målet er å levere et produkt med høyere ytelse til lavere pris, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Stråleforming

– Vi tror fullt og fast på og har investert tungt i 5G, men også i fremtidige generasjoner av den globale mobilstandarden, sier adm. direktør Stefan Svedberg i BeammWave. På samme måte er vi overbevist om at vi, med vår unike stråleformingsteknologi for millimeterbølgeområdet (FR2), kan bringe nye perspektiver til standarden, og ikke minst forbedre og styrke 5G som DEN innovasjonsplattformen for det neste tiåret, fremholder han.

Nytt paradigme

– FR2 betraktes noen ganger kun som et nytt frekvensspekter, men ingenting kunne være lenger fra sannheten. FR2 er et nytt paradigme, ikke bare på grunn av frekvensområdets meget spesifikke tekniske egenskaper, men også fordi det ikke er isolert til radiodelene av 5G-standarden, men også berører alle aspekter av standarden og implementeringen av den, hevder teknisk direktør Per-Olof Brandt.

– BeammWave har i tillegg bred erfaring med å bidra til 3GPP, så vi forventer å være klar til en en flyvende start, avslutter han.

3GPP

«The 3rd Generation Partnership Project» (3GPP) forener sju organisasjoner som driver utvikling av telekommunikasjonsstandarder (ARIB, ATIS, CCSA, ETSI, TSDSI, TTA, TTC), benevnt som “organisatoriske partnere” og forsyner medlemmene med et stabilt miljø for å produsere rapporter og spesifikasjoner som definerer 3GPP teknologiene. Prosjektet dekker mobilkommunikasjonsteknologier, inkludert radioaksess, kjernenettverk og tjenestemuligheter, som ivaretar en fullstendig systembeskrivelse for mobilkommunikasjon. 3GPP-spesifikasjonene inneholder også tilkoplingsbeskrivelser for ikke-radiobasert tilgang til kjernenettverket, og for interoperasjon med nettverk som ikke er basert på 3GPP nettverk.

Powered by Labrador CMS