Produksjonsavtale:

(F. v.) Jo Nordvoll, leder for Inission Løkkens markedsavdeling sammen med Erik Dragset, adm. direktør i Inission Løkken.
(F. v.) Jo Nordvoll, leder for Inission Løkkens markedsavdeling sammen med Erik Dragset, adm. direktør i Inission Løkken.

Storkontrakt på elektroniske beitegjerder

Inission Løkken AS har signert en produksjonsavtale med NoFence AS verdt 70 millioner kroner over to år.

Publisert

NoFence ble etablert i 2011 med mål om å utvikle teknologi som gjør det enkelt å holde dyr på beite og samtidig sikre god dyrevelferd. Med sin patenterte teknologi kan selskapet i dag tilby to ulike produkter, et halsbånd for storfe og et halsbånd for geiter og sauer. Storfeet og det virtuelle gjerdet styres gjennom NoFence sin egenutviklede app.

Da Elektronikk besøkte selskapet tidligere i år, var det klart at de stod foran en betydelig opptur dersom alt gikk som det skulle med nye produktgenerasjoner og uttesting i markedet. Dette etter mange opp- og nedturer – men både bedriften og brukerne ”hadde trua”.

Nå har de inngått en produksjonsavtale med Inission Løkken verdt 70 millioner kroner. Produktene skal leveres i 2023 og 2024.

Avtalen er en del av NoFences strategi om å jobbe tett med sine leverandører og inkluderer kretskortproduksjon, montering til ferdige produkter og levering av cirka 17 000 storfehalsbånd og 27 000 saue- og geitehalsbånd, skriver Inission Løkken i en pressemelding i dag. Den planlagte veksten er betydelig og det er en klar forventning fra begge parter om å videreutvikle samarbeidet i årene som kommer, heter det.

– Vi er stolte over at NoFence valgte Inission som en strategisk partner. Vi er ansvarlige for kretskortproduksjon og montering til ferdige produkter. I tillegg har vi ansvar for testing og testutvikling og til slutt pakking og levering. Vår nærhet, vår tekniske kunnskap og vår evne til å levere hele verdikjeden var avgjørende i evalueringsprosessen, sier Inission Løkkens administrerende direktør Erik Dragset.

– NoFence og Inission Løkkens samarbeid går flere år tilbake og vi stiller høye krav til samarbeidet i utvikling av konkurransedyktige produkter og en effektiv produksjonslinje. Viljen til å tenke sammen med oss som kunde, til å hele tiden jobbe med kostnadsreduksjoner, forbedringer i verdikjeden og optimalisering av produktet er avgjørende for vår felles suksess. NoFence ruster seg nå for sterk vekst og Inission viser at de har ambisjon om å følge oss på denne reisen, sier NoFence-sjef Knut Bentzen.

Inission Løkken, tidligere Simpro AS, har siden 2018 inngått i det svenske selskapet Inission AB.

Powered by Labrador CMS