Oppkjøp:

Q-Free-sjefen går i protest

Thale Kuvås Solberg takker for seg som daglig leder i Q-Free ASA som følge av at selskapet blir solgt til utlandet og tatt av børs.

Publisert

I dag melder Q-Free ASA at Thale Kuvås Solberg har sagt opp sin stilling som daglig leder, og vil fratre med umiddelbar effekt.

Thale Kuvås Solberg.

Fratredelsen kommer som følge av at selskapet etter alt å dømme vil bli solgt til et kanadisk investeringsfond og tatt av børs.

– Selv om oppkjøpet er gunstig for aksjonærene og vil styrke Q-Free for fremtidig vekst, skiller den nye settingen som et privat selskap seg fra settingen som tiltrakk meg til å overta roret i Q-Free for et år siden. Styret og jeg er derfor enige om at det er best å gå hver sin vei, forklarer Solberg i pressemeldingen.

I dag er det Rieber & Søn AS som er største eier i Q-Free med 62,8 prosent. De har inngått en intensjonsavtale om å selge denne aksjeposten til selskapet Juniper Holdco AS, som er 70 prosent eid av det kanadiske fondet Guardian Smart Infrastructure Management, og 30 prosent av Rieber & Søn AS.

Budet på 12 kroner per aksje skal ha blitt godkjent av styret i september. Det verdsetter Q-Free til om lag 1,3 milliarder kroner.

Finansdirektør Trond Christensen vil inntil videre bli ansatt som fungerende konsernsjef i Q-Free ASA.

Powered by Labrador CMS