Inviterer til samarbeid med Litauen

Litauen introduserer et nytt B2B matchmaking-verktøy for å hjelpe norske bedrifter med å søke etter forretningspartnere.

Publisert

Litauen har lansert en ny plattform for forretningspartnerskap, «B2Lithuania», som har til formål å øke eksporten og legge til rette for internasjonale partnerskap med norske bedrifter. Plattformen, som er gratis, viser 2600 profiler av litauiske eksportbedrifter som opererer innen høyteknologisk ingeniørvitenskap, IKT, biovitenskap og andre sektorer.

«B2Lithuania» -plattformen skal også inneholde pålitelig informasjon verifisert av Enterprise Litauen, et ikke-profittbasert entreprenørskap- og eksportutviklingsbyrå etablert av Økonomi- og Innovasjonsdepartementet. Samtidig viser den representative detaljer om bedriftene, samt muligheten til å arrangere nettbaserte møter.

Ifølge Rasa Uždavinytė, leder for Eksportavdelingen i Enterprise Litauen, vil den interaktive plattformen fungere som et sosialt nettverk for norske bedrifter som leter etter partnere i Litauen, i stedet for en konvensjonell database.

– Det kan være utfordrende å finne en pålitelig partner eller leverandør i det internasjonale markedet. Dette gjelder spesielt under pandemien når antall handelsoppdrag eller utstillinger falt og de fleste tilgjengelige internasjonale databaser enten er betalt eller begrenset, sier Uždavinytė. – Søke- og filtreringsverktøy i «B2Lithuania» er gratis, og det tar bare 10 minutter å fylle ut et forespørselsskjema for et produkt eller tjenester og sende det til en potensiell partner. Norske bedrifter kan også registrere og arrangere forretningsmøter på nett med en gang på plattformen, forklarer hun.

Mer enn en konvensjonell database

– Vi har gjennomført en omfattende analyse og funnet ut at det finnes lignende databaser over hele verden, men de er mer kontaktkataloger enn et sosialt nettverk. Plattformen vår er både et verktøy for forretningskontakter og en virtuell utstilling, la Uždavinytė til. – Dessuten gir «B2Lithuania» informasjon om litauiske eksportører, og introduserer vårt eksportpotensial samt en oversikt over fordelene ved Litauens høyteknologiske ingeniørvitenskap, IKT, mat og drikke, biovitenskap og andre prioriterte sektorer.

Norske bedrifter kan ifølge Uždavinytė bruke «B2Lithuania» for å bli kjent med omfattende driftsbeskrivelser av litauiske forretninger, representative videoer, informasjon om tilgjengelige tillatelser, sertifikater, forretningskapasitet og eksporterfaring. Plattformen gjør det også mulig å gjennomføre en detaljert undersøkelse av litauiske bedrifter, og sortere etter geografisk plassering, bedriftsstørrelse, hashtags, omsetning, lisenser, sertifikater, osv.

Over 2600 lithuaniske eksportører har registrert seg på plattformen, og antallet forventes å dobles i løpet av de neste årene. For å sikre databasens pålitelighet, sjekker og verifiserer konsulenter i Enterprise Litauen informasjon om hvert registrerte bedrift.

Powered by Labrador CMS