I Norge er Semcon godt kjent gjennom prosjektet Yeti, med autonome brøytebiler for flyplasser.
I Norge er Semcon godt kjent gjennom prosjektet Yeti, med autonome brøytebiler for flyplasser.

Finske Etteplan vil kjøpe Semcon

Det finske konsulentselskapet Etteplan har lagt inn et kontantbud på sin svenske konkurrent Semcon på 2,7 milliarder svenske kroner.

Publisert

Budet ligger 31 prosent over sluttkurs dagen før budet ble framlagt og anbefales av Semcons styre.

Etteplan begrunner tilbudet med at de to selskapene utfyller hverandre godt både kunnskapsmessig og geografisk. Begge har fokus på industrikunder og ville bli en stor aktør i Norden innen områder som digitalisering, innebygde systemer og teknologiinformasjon.

– Vi har fulgt den vellykkede transformasjonen av Semcon de siste årene – en reise som minner om hvordan Etteplan har utviklet seg gjennom historien. Jeg har stor tro på at kombinasjonen Etteplan og Semcon gir mening fra alle vinkler. For oss begge som selskaper vil kombinasjonen bety en trinnvis endring i vekstpotensialet. Det vil tillate oss å tilby mer omfattende og mangfoldige tjenester for våre kunder globalt og å være en enda mer attraktiv samarbeidspartner for både kunder, leverandører og andre viktige interessenter, sier Juha Näkki, President and CEO i Etteplan.

– Jeg er overbevist om at dette er det beste strategiske alternativet også for Semcon, og jeg er virkelig begeistret for utsiktene til sammen å skape et ledende nordisk teknologitjenesteselskap, legger han til.

Semcon har også en betydelig virksomhet gjennom sitt kontor i Kongsberg, etter at selskapet overtok Devotek i 2015.

Semcons styre godkjenner budet og største eier JCE Group har sagt ja. For at tilbudet skal gå gjennom kreves det imidlertid at Etteplan får over 90 prosent av aksjene.

Powered by Labrador CMS