Aptiv kjøper Wind River

Aptiv, underleverandør til bilindustrien, kjøper programvareselskapet Wind River for 4,3 milliarder dollar.

Publisert

Det har ikke gått mer enn fire år siden venturekapitalselskapet TPG kjøpte Wind River fra Intel for et ukjent beløp. Når Aptiv nå overtar selskapet er prislappen 4,3 milliarder dollar.

Aptiv er en underleverandør av elektronikksystemer til bilindustrien med røtter i Delphi og GM. I Sverige er det ca 300 ansatte, hvorav en tredjedel jobber med aktiv sikkerhet.

Wind River er kanskje mest kjent for sitt sanntidsoperativsystem VX Works, men har mange flere programvarekomponenter som er av interesse for bilindustrien.

Blant annet samarbeider de med FPGA-giganten Xilinx om en plattform for automatiserte og tilkoblede kjøretøy. Wind River bidrar med virtualiseringsplattformen Helix, operativsystemene VX Works og Linux samt simulatoren Simics.

I tillegg har Wind River en plattform for Autosar og en løsning for programvareoppdateringer via trådløs kommunikasjon.

Ifølge pressemeldingen skal Wind River fortsette å utvikle produkter for eksterne kunder, for eksempel kommer rundt 15 prosent av inntektene på cirka 400 millioner dollar fra telekomindustrien.

Aptiv vil finansiere transaksjonen gjennom en kombinasjon av kontanter og gjeld. Oppkjøpet forventes å avsluttes medio 2022 og er underlagt vanlige betingelser, inkludert mottak av gjeldende myndighetsgodkjenninger.

Aptivs pressemelding kan leses her.

Powered by Labrador CMS