Trådløs teknologi:

Radiocrafts solgt for 85 millioner

LumenRadio inngikk en bindende kontrakt om å kjøpe Radiocrafts 13. juli i år.

Publisert

Ifølge en pressemelding fra Radiocrafts er dette et strategisk oppkjøp som gir selskapet ytterligere ressurser og kraft for å gi mer stabilitet og vekstpotensial til eksisterende virksomhet.

– Vi ser frem til å bli en del av LumenRadio og dra nytte av stabiliteten og vekstpotensialet det tilfører Radiocrafts sin virksomhet. Den nye eierstrukturen gir oss muligheten til å utvide vår markedstilstedeværelse og kundebase på best mulig måte i tråd med vår ambisjon om videre vekst, sier Peder Martin Evjen, administrerende direktør og medgründer av Radiocrafts.

Selskapet ble grunnlagt i 2003 og er privateid. Majoritetseier er medgründer og administrerende direktør Peder Martin Evjen. Frem til 2021 har selskapet hatt relativt jevn omsetningsvekst. I 2022 ble det oppnådd en større kommersiell suksess, da inntektene økte med 79,6 % til 38,8 millioner kroner. Selskapet sysselsetter i dag tolv fagfolk som jobber globalt fra hovedkontoret og produksjonssenteret i Oslo.

Dette oppkjøpet gir LumenRadio et nytt forretningsområde, smartmålere, og utvider dermed selskapets eksisterende produktportefølje og kundebase.

I løpet av de siste to tiårene har Radiocrafts etablert seg som en ledende ekspertleverandør av Wireless M-Bus-moduler, spesielt for nettopp smartmåler-markedet. Til nå er over 2,5 millioner trådløse M-Bus-moduler utplassert!

LumenRadio er et svensk teknologiselskap som tilbyr trådløse produkt-til-produkt-forbindelser for forretningskritiske IoT-applikasjoner. Deres skalerbare løsninger bygger på patentert trådløs teknologi for lysstyring, bygningsautomasjon og industriell kommunikasjon. Selskapet har hovedkontor i Gøteborg, Sverige, og har salgskontorer i Tyskland og USA, med rundt 60 ansatte.

Den initielle kjøpesummen for Radiocrafts er satt til 85 MNOK, med en potensiell tilleggskjøpspris på inntil 30 MNOK, der betaling vil bli sluttført i første kvartal 2026, med forbehold om «oppnåelse av visse lønnsomhetsmål».

Kjøpet vil bli finansiert 70 % ved kontant betaling og 30 % gjennom en rettet nyemisjon til Radiocrafts sine aksjonærer.

Powered by Labrador CMS