Utvikling:

Raspberry Pi vil snart få bildesensoren IMX 500 fra Sony, i forbindelse med en avtale som også inneholder mer kapital.

Kunstig intelligens på Raspberry Pi

Selskapet bak Raspberry Pi har hentet ny kapital fra Sonys halvledervirksomhet, i en avtale som tar sikte på å øke innsatsen innen kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

Sony Semiconductor Solutions, et datterselskap av Sony Corporation, investerte et ikke oppgitt beløp i Raspberry Pi Ltd., handelsselskapet til Raspberry Pi, sa selskapet i en uttalelse forrige uke.

Omfanget av finansieringen er ikke oppgitt, men Eben Upton, Raspberry Pis medgründer og administrerende direktør, sa at firmaet hentet inn like mye penger som da selskapet ble verdsatt til 500 millioner dollar i forbindelse med en finansieringsrunde i 2021. Da brakte de inn 45 millioner dollar.

Avtalen utvider et eksisterende produksjonsforhold mellom Sony og Raspberry Pi. Et nytt partnerskap, sydd sammen med investeringen, vil gjøre at Raspberry Pi-brukere og utviklere får tilgang til Sonys Aitrios-plattform, som lar dem utvikle visjonssystemer ved hjelp av AI-kameraer utstyrt med IMX500 bildesensorer fra Sony.

Upton sa at dette ville hjelpe barna å forstå datamaskiner slik de er i dag, i stedet for maskiner fra flere tiår siden.

Folk har allerede eksperimentert med Raspberry Pi-produkter for maskinlæringsapplikasjoner, sa Upton, og la til at Sony-partnerskapet vil tillate dem å gjøre mer på det feltet.

Powered by Labrador CMS