Intel kjøper produsent av analogteknologi

Intel kjøper israelske Tower Semiconductor, som spesialiserer seg på produksjon av analoge kretser. Kjøpesummen lander på 5,4 milliarder dollar, som tilsvarer snaue 50 milliarder kroner.

Publisert

Avtalen har utløst spekulasjoner om hvorvidt Intel investerer i å styrke sin prosessvirksomhet for bedre å konkurrere med taiwanske TSMC. Samtidig er Tower Semiconductor er et såkalt analogt prosesshus, noe som TSMC ikke gir seg ut for å være.

Tower er ekspert på spesialprosesser, inkludert silisiumgermanium, silisium-på-isolator, BiCMOS og blandet signal, men også bildesensorer i CMOS og visse typer minne som for eksempel MEMS.

– Towers spesialistportefølje, geografiske plassering, dype kunderelasjoner og service vil bidra til å skalere opp Intels halvlederproduksjon og gjøre oss i stand til å nå målet vårt om å bli en stor global prosessleverandør, sier Pat Gelsinger, Intels administrerende direktør i en pressemelding.

Tower Semiconductor ble grunnlagt i 1993 i forbindelse med oppkjøpet av National Semiconductors 150 mm fabrikk i Migdal Haemek i Israel. I 2008 kjøpte selskapet Jazz Semiconductors, som ble TowerJazz.

Deretter har selskapet blant annet kjøpt fabrikker fra Micron og Maxim, og inngått et joint venture med Panasonic.

Powered by Labrador CMS