Luftfart

Første fabrikk for elfly til Gøteborg

Heart Aerospace investerer stort i en fabrikk for batteridrevne fly i Gøteborg. Den første modellen har plass til 30 passasjerer og skal være klar innen 2028. Blant annet er SAS på kundelisten.

Publisert

Selskapet sysselsetter i dag 130 personer fra 23 forskjellige land i utviklingen av den første modellen, et batteridrevet regionalfly for 30 passasjerer.

Det nye industrianlegget på Säve, som får navnet «Northern Runway», inkluderer et nytt hovedkvarter for Heart Aerospace, et forsknings- og utviklingssenter, prototypehangarer, testflyhangarer og en sluttmonteringshall.

Säve lufthavn har ingen kommersiell flytrafikk, noe som gir selskapet en egen rullebane.

– Vi er ekstremt stolte over at Heart Aerospace har valgt Gøteborg for dette steget i sin ekspansjon. I tillegg til at selskapet vokser til 500 ansatte i første fase, regner vi med at etableringen vil skape ytterligere 500 svenske arbeidsplasser innen 2025, og enda flere når serieproduksjonen starter, sier Patrik Andersson, administrerende direktør i Business Region Gøteborg, i en pressemelding.

Samtidig meldte selskapet at ytterligere to selskaper går inn med cirka 50 millioner svenske kroner hver: det svenske forsvarskonsernet Saab og flyselskapet Air Canada. Sistnevnte vil også kjøpe 30 eksemplarer av ES-30.

Videre har BRA, Air New Zealand og Icelandair skrevet intensjonsavtaler om å kjøpe flyet.

SAS har signert et såkalt «Letter of Support» for å kjøpe flere ES-30 til sine regionale ruter med start i 2028.

Se også: heartaerospace.com

Powered by Labrador CMS