Satser på kunstig intelligens i IoT/IIoT endepunkt

Renesas kjøper opp Reality AI for å bringe avansert signalprosessering og intelligens til endepunktene.

Publisert Sist oppdatert

Renesas Electronics Corporation melder at de har inngått en endelig avtale om overtagelse av Reality Analytics, Inc. (Reality AI), en ledende leverandør av innvevde løsninger for kunstig intelligens (KI).

Oppkjøpet vil styrke Renesas’ kapasiteter innen KI i endepunkt betydelig og vil ifølge selskapet gi fleksibilitet og effektivitet for systemutviklere som vil gjøre singe produkter klare for AIoT (Artificial Intelligence of Things) og komme raskere på markedet.

Betydningen av å bygge inn KI i produkter har økt den siste tiden i den tilkoblede verden, ettersom arbeidsbelastningene ved endepunktet har økt. For IIoT (Industriell IoT), forbruker-, bil- og andre innvevde applikasjoner som krever maskinlæringsbasert, intelligent beslutningstaking fysisk nærmere kilden til dataene, er lav ventetid og høy sikkerhet et must.

I samarbeid med sine partnere har Renesas allerede tilbudt utviklingsmiljøer og programvare som gjør at KI kan bygges inn i deres laveffekt, sikre MCUer (mikrokontrollere) og MPUer (mikroprosessorer).

Reality AI-oppkjøpet lar Renesas utvide sin interne kapasitet til å tilby omfattende og svært optimaliserte endepunktløsninger både fra maskinvare- og programvareperspektivet. Dette skal gjøre systemutviklere i stand til å realisere endepunktintelligens på tvers av et bredt spekter av IIoT-, forbruker- og bilapplikasjoner, heter det i en pressemelding.

Med hovedkontor i Columbia, Maryland, USA, tilbyr Reality AI et bredt spekter av innvevd KI og Tiny Machine Learning (TinyML) -løsninger for avansert ikke-visuell sansing i bil-, industri- og kommersielle produkter. De leverer maskinlæring med avansert signalbehandlingsmatematikk, og rask, effektiv maskinlæringsinferens som passer inn i de minste MCU-ene.

Reality AIs flaggskip, Reality AI Tools, er et programvaremiljø bygget for å støtte hele produktutviklingslivssyklusen, og gir analyser fra ikke-visuelle sensordata. Deres inferensbaserte KI-løsninger kan implementeres på tvers av ulike endepunkt AI-applikasjoner. Gode eksempler på selskapets allsidige ekspertise er deteksjon av industriell anomali, og lydgjenkjenning i biler ved hjelp av KI-baserte sensorer.

Powered by Labrador CMS