Styrker seg på GaN og SiC

Allegro MicroSystems gjennomfører oppkjøpet av Heyday Integrated Circuits.

Publisert Sist oppdatert

Allegro MicroSystems, som blant annet leverer sensor- og krafthalvledere for bevegelsesstyring og energieffektive systemer, kunngjør at de har kjøpt opp det franske selskapet Heyday Integrated Circuits. Heyday er et privateid selskap som har spesialisert seg på kompakte, helintegrerte isolerte gate-drivere som skal muliggjøre energiomforming i høyspennings galliumnitrid (GaN) og silisiumkarbid (SiC) halvlederdesign med vide båndgap (WBG).

Ifølge de to selskapene vil oppkjøpet bringe sammen Heydeys isolerte gatedrivere (som kilder i Allegro betegner som “revolusjonerende”) og Allegros markedsledende isolerte strømsensorer, som sammen vil kunne muliggjøre noen av de minste høyspennings- og høyeffektive kraftsystemene på markeder. I tillegg forventes oppkjøpet å utvide Allegros potensielle marked for elektriske kjøretøy (xEV), solcelleinvertere, datasentre og 5G kraftforsyninger, samt et bredt spekter av industriapplikasjoner.

- Etterspørselen etter forenklet strømstyring øker over hele linja, og høyspennings isolerte gatedrivere er grunnleggende for å muliggjøre teknologi for fremtidens høyeffektive kraftsystemdesign, uttaler Joe Duigan, Senior Director, Engineering and Business Development.

Powered by Labrador CMS