Suksess med ladekabler

Norsk selskap er på rekordtid blitt en av de største leverandørene av ladekabler i Europa.

Publisert

Den norske teknologi- og produksjonsbedriften DEFA har inngått betydelig avtaler om leveranse av ladekabler til tre av verdens ledende produsenter av el- og hybridbiler. Dette har bidratt til at DEFA på kort tid har blitt en av de største leverandørene av ladekabler i Europa, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kablene selges også gjennom detaljhandel under navnet eConnect.

DEFA har i løpet av de siste årene etablert seg som en av Europas ledende leverandører av ladeløsninger for el- og hybridbiler, og eConnect er den første av en rekke produktutviklinger som DEFA har utviklet fra ide til ferdig produkt av interne ressurser i Norden.

– Vi har hele tiden hatt som mål å lage den ultimate ladekabelen for el- og hybridbileiere. At flere av verdens desidert største bil- og elbilprodusenter velger våre produkter viser at vi har lykkes, og det bekrefter vår posisjon i markedet, sier Bård Klungseth, adm. direktør i DEFA Gruppen.

Ifølge DEFA er det en rekke tekniske og designmessige nyvinninger som skiller eConnect ladekabler fra andre produkter på markedet.

– Alt fra omfattende brukerundersøkelser til materialvalg, testing og smart design har resultert i at eConnect har bedre egenskaper og er enklere og mer behagelig å bruke under alle slags forhold, sier Klungseth.

– Blant annet er våre kabler 40% mer bøyelige i kaldt vær enn alle andre kabler og de har smarte løsninger som beskytter både bil og kabel fra slitasje og skader, hevder han. Disse forskjellene skal være grunnen til at store internasjonale aktører ønsker de norske kablene.

– Dette er bare starten. Vi har koblet biler til el-nettet i 60 år og har unik kompetanse få andre i verden kan matche, avslutter Klungseth.

Verdt å merke seg er også at kablene er produsert ved DEFAs produksjonsanlegg på Nesbyen, i Norge.

Powered by Labrador CMS