Kongsberg Gruppen

Konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy kan glede seg over en kraftig vekst både i ordreinngang og omsetning.

Kraftige tall fra KONGSBERG

Kongsberg Gruppen (KONGSBERG) leverte vekst, sterke resultater og solid ordreinngang i 2022. Konsernet gikk ut av året med en ordrereserve på rekordhøye 63,5 milliarder kroner. Styret foreslår for generalforsamlingen at det blir utbetalt et totalt utbytte på NOK 2,1 milliarder, tilsvarende NOK 12,00 per aksje.

Publisert

– Vi har fortsatt den sterke trenden fra tidligere kvartaler, og leverte NOK 9,4 milliarder i omsetning og NOK 1,4 milliarder i EBITDA i 4. kvartal. Med en ordreinngang på over 19 milliarder i kvartalet og over NOK 45 milliarder i 2022, fortsetter vi å bygge ordrereserve. Vi har nær doblet ordrereserven de siste to årene, og hadde ved utgangen av 2022 sikret ordre for NOK 63 milliarder kroner som skal leveres fremover, sier konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy i KONGSBERG i en melding i dag tidlig.

På bakgrunn av årets solide resultater og konsernets sterke balanse, foreslår styret et utbytte på 12,00 kroner per aksje, totalt NOK 2,1 milliarder overfor generalforsamlingen 11. mai 2023.

Det var god utvikling i alle forretningsområdene i 2022. Kongsberg Maritime økte driftsinntektene med 15 prosent og løftet EBITDA-marginen fra 12,0 til 12,6 prosent sammenlignet med året før. Kongsberg Defence & Aerospace økte driftsinntektene med 17,7 prosent og leverte EBITDA-margin på 21,2 prosent. Kongsberg Digital økte driftsinntektene med 17 prosent, og har økt både antall brukere og installerte Kognitwin- og Vessel Insight-systemer i løpet av året.

Konsernet signerte ordre for over NOK 45 milliarder i 2022 og gikk ut av året med en rekordhøy ordrereserve på over NOK 63 milliarder. Kongsberg Maritime signerte ordre for over NOK 24,3 milliarder og hadde god ordreinngang både fra nybyggings og ettermarkedet. Forretningsområdet opplevde blant annet stor suksess for sine løsninger inn mot offshore vind markedet hvor det ble signert ordre for om lag NOK 1,7 milliarder.

I Kongsberg Defence & Aerospace har Naval Strike Missile (NSM) vært den store driveren for ordreinngang de to siste årene. I 2022 signerte KONGSBERG missilordre for over NOK 10 milliarder, hvorav hoveddelen av dette ble signert i årets siste kvartal. I tillegg til flere nye kunder for missilet, annonserte både Spania og Storbritannia at de kommer til å anskaffe NSM. Samlet har missil divisjonen en ordrereserve på NOK 21 milliarder ved inngangen til 2023.

I desember annonserte KONGSBERG at Sensors & Robotics, tidligere en divisjonen under Kongsberg Maritime, fra og med 2023 vil operere som et eget forretningsområde. Første rapportering for det nye området vil bli ved avleggelse av konsernets resultater for 1. kvartal 2023.

– KONGSBERG er en havromsekspert. Våre sensor - og robotikkløsninger er viktige for å utnytte og ta vare på de ressursene som finnes i havet, og Sensors & Robotics representerer et område der vi ser betydelig potensiale for vekst. Samlet har vi en rekordhøy ordrereserve og opplever høy tillit hos våre kunder. Dette gjør meg trygg på at KONGSBERG vil gripe nye muligheter, vokse, og samtidig levere solide resultater også i 2023, avslutter Håøy.

Powered by Labrador CMS