Analog Devices:

ADI investerer mer enn 1 milliard dollar for å utvide sin halvledefabrikk i Beaverton, Oregon.

Utvider fabrikk for over 1 milliard dollar

Analog Devices investerer mer enn 1 milliard dollar for å utvide sin halvlederfabrikk i Beaverton, Oregon. Beaverton-anlegget, bygget i 1978, er ADIs største skivefabrikk etter volum og leverer til kunder i bransjer som industri, bilindustri, kommunikasjon, forbruker og helsevesen.

Publisert

Med denne investeringen blir renromsarealet utvidet til i underkant av 11.000 kvadratmeter og nesten dobler intern produksjon av produkter på 180-nanometer teknologi og over.

Mer enn 10 % av den totale investeringen er for nye verktøy som skaløke den totale effektiviteten og samtidig bruke mer miljøvennlig kjemi. Til tross for nesten dobling av produkjsjonen, har anlegget som mål å redusere absolutte klimagassutslipp med omtrent 75 % og vannforbruk per produksjonsenhet med omtrent 50 %, heter det i en melding fra selskapet.

Beaverton-anlegget vil også være tilgjengelig for Semiconductor Advanced Manufacturing University (SAMU), et opplæringssenter som vil tilby åtte ukers kurs for å trene grupper på rundt 25 studenter hver på vedlikehold av halvlederutstyr. En nøkkeldriver for ADIs innsats med treningssenteret er å gi opplæringsmuligheter til mange forskjellige grupper i lokalsamfunnet, inkludert amerikanske militærveteraner, folk som kommer inn i arbeidsstyrken igjen, og eksisterende ADI-fabrikkoperatører.

Powered by Labrador CMS