Per Berg, Datek (t.v.) og Per Ove Øyberg, Nemko, går sammen for fokus på økt cybersikkerhet i IoT-ting.
Per Berg, Datek (t.v.) og Per Ove Øyberg, Nemko, går sammen for fokus på økt cybersikkerhet i IoT-ting.

Allianse for økt cybersikkerhet

Tar utfordringen: Nemko og Datek Next går sammen for å øke cybersikkerheten for IoT.

Publisert

Test – og sikkerhetsselskapet Nemko og Datek Next, spesialistmiljø innen produkt- og systemutvikling, har i lengre tid sett utfordringer rundt cybersikkerhet både hos produsenter og blant brukere av oppkoblede produkter.

Med det nyinngåtte samarbeidet har de to selskapene et felles mål om å øke både bevissthet og sikkerhet, heter det i en pressemelding.

Det skal skje gjennom informasjon og kunnskapsdeling til forbrukere og produsenter, basert på krav og forventninger både fra markedet og myndigheter.

– Vi er veldig fornøyde med å samarbeide med Datek Next for økt cybersikkerhet. Vi vil sammen gi nåværende og fremtidige kunder en effektiv måte å kvalifisere produktene deres på, sier Per Ove Øyberg, Group President & CEO Nemko.

Komplementære uavhengige tjenester

Tjenestene som Nemko og Datek Next vil tilby vil være «komplementære, men uavhengige tjenester», opplyses det.

Nemkos rolle er primært som uavhengig tredjepart, med tjenester som produktevaluering og sertifiseringer opp mot standarder og regulatoriske krav nasjonalt og internasjonalt. Nemko leverer ikke konsulenttjenester på løsninger, understreker man.

Datek Next leverer i utgangspunktet kompetanse innen utvikling av sikre produkter og systemer som møter relevante krav. Datek hevder dessuten at de var først ute med sikkerhetssertifisering for IoT-produkt. Selskapet leverer ikke sertifiseringstjenester, men bistår kunder med sin spisskompetanse slik at kundenes produkter tilfredsstiller kravene for god sikkerhet i henhold til bransjestandard innen cybersikkerhet.

– Vi ser en stor verdi for kunden med dette samarbeidet, sier Per Berg, daglig leder Datek Next. – Fabrikanter og utviklere får en sømløs tjeneste fra planleggings- og designfasen til markedsadgang. Denne tjenesten vil ivareta sikkerhet på en enkel og effektiv måte, avslutter han.

Powered by Labrador CMS