Sigfox reddet

Av de ni selskapene som ønsket å kjøpe Sigfox, valgte domstolen i Toulouse Singapore-baserte UnaBiz. Hvor mye IoT-operatøren må betale er ikke offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

Unabiz driver Sigfox-nett i Singapore og Taiwan. Selskapet kjøper nå Sigfox, som ble satt i rekonstruksjon i januar.

Dette gjelder både morselskapet, som utvikler og eier teknologien, samt selskapet som driver det franske Sigfox-nettverket. Unabiz har forsikret at 110 av de 174 ansatte vil forbli.

Henri Bong, UnaBiz
Henri Bong, UnaBiz

– Jeg vil takke hele Sigfox-fellesskapet for å støtte oss, og den franske regjeringen for å godkjenne investeringen vår. Selv om overgangen av eierskap markerer en ny begynnelse for Sigfox, vil UnaBiz definitivt garantere den franske suvereniteten til Sigfox, sier Henri Bong, medgründer og co-CEO i UnaBiz.

– Som verdens ledende leverandør av IoT-kommunikasjonstjenester og pioneren innen 0G-nettverket i 75 land over hele verden, er Sigfox i en unik posisjon til å lede an i massiv IoT-adopsjon. I tillegg til å sikre salgskanalene for Sigfox i løpet av de neste 12 månedene ettersom globale markeder våkner opp fra pandemien, vil UnaBiz og Sigfox strebe mot konvergens av LPWAN. Den nye Sigfox vil gjenoppfinne seg selv og samarbeide med andre IoT-kommunikasjonsteknologier for å gripe nye markedsmuligheter, la Henri til.

Sigfox ble grunnlagt i 2010 for å kommersialisere en patentert teknologi for trådløse, strømeffektive og overflatedekkende radionettverk for smalbåndskommunikasjon med lave datahastigheter. I tillegg bygger og drifter selskapet en rekke nettverk.

Ifølge selskapets nettsider har 75 operatører over hele verden nettverk med selskapets teknologi. De dekker en befolkning på 1,4 milliarder mennesker og håndterer 80 millioner meldinger per dag for 5000 kunder.

Powered by Labrador CMS