Har søkt om konkursbeskyttelse i håp om å finne kjøpere

Det franske IoT-selskapet Sigfox, som står bak den energieffektive og rimelige IoT-standarden med samme navn, har søkt om konkursbeskyttelse i Frankrike. Håpet er at noen vil kjøpe eiendelene og drive virksomheten videre, skriver Light Reading.

Sigfox ble grunnlagt i 2010 for å kommersialisere en patentert teknologi for trådløse, strømeffektive, overflatedekkende radionettverk for smalbåndskommunikasjon med lave datahastigheter. I tillegg bygger og driver selskapet mange av nettverkene rundt om i verden.

Siden oppstarten har selskapet mottatt cirka 300 millioner dollar fra blant annet Intel og operatørene NTT og SK Telekom, men veksten har vært sakte, noe som har ført til store tap.

I dag er det omtrent 20 millioner noder rundt om i verden som er koblet sammen via Sigfox. Det er en brøkdel av de 2,1 milliarder nodene som er koblet sammen via en av de overflatedekkende IoT-standardene. Tallet kommer fra Ericsson, som også anslo mobilnettets andel til 1,9 milliarder svenske kroner, ifølge etn.se.

Ifølge Sigfox sine nettsider har 75 operatører over hele verden nettverk med selskapets teknologi. De dekker en befolkning på 1,4 milliarder mennesker og håndterer 80 millioner meldinger per dag for 5000 kunder.

Sigfox har nå seks måneder på seg til å finne noen som vil kjøpe bedriften eller sette inn mer penger, skriver Light Reading.

Powered by Labrador CMS