Bedrift:

Sennheiser investerer i sensiBel

Lydkjempen Sennheiser satser sammen med eksisterende investorer 7 millioner euro i den norske oppstarten sensiBel.

Publisert Sist oppdatert
MEMS-baserte mikrofoner fra sensiBel.

sensiBel har utviklet optiske MEMS-baserte mikrofoner som skal gi førsteklasses lyd på tross av svært liten størrelse.

Miniatyrmikrofonene sies å muliggjøre en helt ny og forbedret opplevelse innen bruksområder som forbrukerelektronikk, bilindustri, konferanseløsninger og medisinsk utstyr.

– Vi ønsker å vokse bærekraftig som selskap. I tillegg til investeringer i vår eksisterende virksomhet, inkluderer dette også investeringer i lovende fremtidige felt utenfor selskapet vårt, noe som gir disse i samsvar med vårt selskap og vår visjon, forklarer med-CEO Daniel Sennheiser. Andreas Sennheiser legger til: – sensiBels innovative optiske MEMS-teknologi er helt klart denne typen lovende nye felt. Som investorer ser vi frem til å aktivt drive denne banebrytende utviklingen videre.

Sverre Dale Moen.

– sensiBel deler samme visjon som Sennheiser, og vi er stolte over å ønske Sennheiser velkommen som investor. Vi tror at en investering fra et så høyt anerkjent lydselskap sier sitt om fordelene ved teknologien og potensialet for optisk MEMS-teknologi for å forme fremtiden til miniatyrmikrofoner, sier konsernsjef i sensiBel, Sverre Dale Moen.

Det særegne ved sensiBels teknologi er bruken av lysbølger for å måle bevegelsen til membranen. Til forskjell måler vanlige MEMS-mikrofoner et elektrisk felt mellom den bevegelige membranen og en bakplate.

I SensiBels optiske system genererer imidlertid en laser lysstråler som projiseres på mikrofonmembranen og reflekteres på en fotodetektor. De reflekterte strålene fanges opp og behandles i en kundespesifisert krets (ASIC) med et digitalt utdatagrensesnitt.

Optisk deteksjon av lyd.

I motsetning til den konvensjonelle metoden, gjør denne nye teknologien det mulig å måle svært små bevegelser og derfor fange opp svært lave støynivåer – selv når det er høyt nivå av høy bakgrunnsstøy. I tillegg tåler den optiske MEMS-mikrofonen høye lydtrykknivåer og gir brukerne et stort dynamisk område.

Som et resultat sies mikrofonene å generere betydelig bedre lydkvalitet enn tidligere MEMS-løsninger på markedet – med en spesifikasjon på 80 dBA SNR (14 dBA støygulv), 132 dB dynamisk område, 24-bits digital utgang, og med lavt strømforbruk, samtidig som den er like kompakt.

 

Powered by Labrador CMS