Innovasjon:

Halvlederbrikken til Nanopower skal kunne spare mye strøm i trådløse enheter.

Nanopower får millionstøtte fra EU

Det Kristiansand-baserte selskapet har fått ekstra drahjelp til å ferdigstille første generasjon brikker.

Publisert

Nanopower får 2,5 millioner euro i tilskudd fra det europeiske innovasjonsrådets akselerator-program, European Innovation Council Accelerator. I tillegg er bedriften i prosess med tildeling av egenkapital på 5 millioner euro fra EIC Fund og tilsvarende fra andre investorer.

Tore Irgens Kuhnle, Nanopower Semiconductor.

– Dette er akkurat det vi trengte nå for å gripe den muligheten vi har skapt, sier adm. direktør Tore Irgens Kuhnle.

Teknologiselskapet Nanopower Semiconductor utvikler halvlederbrikker til trådløse systemer, med ekstremt lavt strømforbruk. Når EIC tar selskapet opp i sin Accelerator og går inn med flere millioner euro, er det et tegn på at EU anser teknologien som svært lovende og viktig, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding. 

– Nanopower er et selskap som utvikler teknologi for et svært konkurranseutsatt marked. At bedriften nå får støtte fra EIC Accelerator er en anerkjennelse av at dette er løsninger Europa og verden trenger. Dessuten gir det selskapet et betydelig løft i den videre utviklingen. Det er en stor glede for oss å bidra til å finansiere, veilede og være sparringpartner for denne typen teknologiselskaper, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Hele teamet i Nanopower.

Nanopower har drevet utvikling i mange år, og er nå i ferd med å produsere den første generasjonen av brikken. Selskapets produkt hevdes å gi 70 til 90 prosent redusert strømforbruk for trådløse enheter. Det kan potensielt spare verden for millioner av batterier og vil gjøre det mulig å bruke trådløs teknologi i helt nye applikasjoner. Nå skal kundene kunne teste brikken og ta den inn i sin produktutvikling, ifølge Nanopower.

– Nå kan vi sette fart og sørge for at denne unike brikken blir en suksess, sier Kuhnle. Selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge i flere faser, dessuten har Investinor bidratt i prosessen fram mot støtten fra EIC Accelerator.

– Innovasjon Norge har vært kjempeviktige for Nanopower i oppstarten, og vi fikk god drahjelp gjennom pandemien. Alt det Innovasjon Norge har finansiert er destillert ned i den brikken som nå produseres. Vi ser at de gjør direkte tiltak for å øke suksessraten til norske selskaper. Hjelpen i forberedelsene til intervjuene gjorde at vi hadde ekstra ro da vi skulle til tredje og siste steg av søknaden, intervjuet, understreker han.

Om EIC Accelerator

European Innovation Council Accelerator tilbyr oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter tilskudd på opptil 2,5 millioner euro kombinert med aksjeinvesteringer fra 0,5 til 15 millioner euro eller mer. I tillegg til økonomisk støtte, drar alle prosjekter nytte av en rekke tjenester som gir tilgang til ledende ekspertise, bedrifter, investorer og aktører i økosystemet.

 

Powered by Labrador CMS