Produksjon:

Store deler av Hapro kan bli lammet på grunn av streik

Etter at LO og NHO ikke klarte å komme til enighet i helga, er det varslet at 228 ansatte blir tatt ut i streik fredag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Tor Asak Giæver, administrerende direktør i Hapro sier at det blir umulig å opprettholde normal drift når så mange ansatte blir tatt ut i streik.

– En del kritiske funksjoner blir rammet, og ting vil stoppe fort opp. For eksempel maskinavdelingen, som er hjertet i organisasjonen. Der blir nesten alle tatt ut. Det samme gjelder lageret, som gjør at den interne forsyningen stanser, sier han til hadeland.no (betalingsmur).

– Vi håper og tror at streiken er over på 14 dager, for på kort sikt er dette litt kritisk for oss. Økonomisk vil det bli svært krevende. Inntektene forsvinner og bortsett fra lønn vil de faste kostnadene fortsatt være der.

Giæver er klar på at Hapro kommer seg gjennom dette, men at det vil gå utover leveringer, budsjett og prognoser.

– Alt i alt får det noen økonomiske konsekvenser som redusert overskudd og likviditet. Streiken vil også ramme kundene våre, blant annet de som skal ha sesongbetonte varer. Vi har også noen nye prosjekter som akkurat er satt i gang, sier han.

Giæver er glad for at Hapro er i den heldige situasjonen at de har mange store kunder og flere bein å stå på.

– For en del mindre bedrifter kan denne streiken i verste fall bety kroken på døra, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS