– Vi er opptatt av å gjøre ting skikkelig. Til og med mindre forstudier vi har gjort har imponert kundene våre, sier Robert Gätzschmann.

Kulturbygging gir kvalitet - og vekst

Etter 5 år har Zolve AS vokst fra 2 til 15 ansatte: – Fokuset har hele veien vært å levere høy kvalitet mens vi har det gøy på jobb, sier Gätzschmann.

Publisert Sist oppdatert

Trondheimsbedriften tilbyr utviklings- og konsulenttjenester basert på sine kjernekompetanser innen elektronikk-, programvare-, FPGA- og digitalt design. – Men vi ser oss selv som mye mer enn «bare» et konsulentselskap, understreker daglig leder og «Senior Zolver» Robert Gätzschmann.

Kultur

Ifølge Gätzschmann er arbeidsmiljø og kulturbygging internt en nøkkel for å lykkes. – Målet er å levere høy kvalitet mens vi har det artig på jobb, sier han. Fokus er først og fremst på å holde god fremdrift i prosjektene, og holde en transparent og åpen dialog med kundene.

Zolve-teamet har bred erfaring innen utvikling og design av industrielle produkter.

Grundig

Zolve gjør kontinuerlige konsekvensanalyser av designvalg, og tilbyr en grundig dokumentert designprosess. Zolve-teamet har bred erfaring innen utvikling og design av industrielle produkter, som applikasjoner til ultralyd, instrumentering og kontroll- og styringssystemer, sensorsystemer og IoT. Av tyngre prosjekter, bokstavelig talt, har de jobbet med FPGA-baserte motorstyringer til skip og hybridfly. Der de ikke har egen spisskompetanse, samarbeider de med lokale underleverandører med lang erfaring f.eks. innen mekatronikk.

For å kunne bygge og teste prototyper har Zolve etablert en moderne elektronikklab, og har i tillegg mekatronikkavdeling med blant annet mulighet for 3D-printing.

Kort beslutningsvei

For å styrke elektronikkutviklingsavdelingen har de bygget opp et godt utstyrt laboratorium. – Vi har korte beslutningsveier, og lav terskel for å kjøpe inn nødvendig utstyr, forteller Gätzschmann, og viser frem et flunkende nytt firekanals, 6 GHz stemmestyrt oscilloskop som eksempel. Videre har laben 3D-printutstyr, temperatursyklingsskap og andre fasiliteter.

God plass

De 15 ansatte har totalt 500 kvadratmeter å boltre seg på, og det er planer om utvidelse med ytterligere 200 kvm i løpet av året. Her er det rom for vekst, bokstavelig talt. For det skal ansettes flere. I tillegg holder tre eksterne firma til her; Edatek AS som driver mønsterkortutlegg, og Cadatech AS, som gjør mekaniske design. 4Test AS sin trondheimsavdeling har også fått plass.
– Disse er gode å ha lett tilgang til, sier Gätzschmann, som gjerne holder av et hjørne i lokalene til andre bedrifter i nettverket til Zolve.

Fra spesifikasjon til ferdig produkt

Oppdragene kan variere fra å delta med ressurser i andres prosjekter, eller å ta ansvar fra spesifikasjon til produksjon og testing for komplette produkter. – Vi er opptatt av å gjøre ting skikkelig. Til og med mindre forstudier vi har gjort har imponert kundene våre, sier Gätzschmann.

Studenten Sindre jobber deltid hos Zolve, og er her i gang med å teste fjernstyring av et kamera via webgrensesnitt. Zolve har et tett samarbeid med skoler og universitet, og rekrutterer kontinuerlig.

Gode metoder

Som nevnt er det nå fem år siden Zolve AS ble etablert. Med erfaring og bakgrunn fra henholdsvis elektronikk og maskinvare, FPGA og programvare i ryggsekken var fundamentet for produktutvikling etablert. Allerede fra begynnelsen av var gode metoder i fokus, ikke minst med lærdom fra talentutviklingsfilosofien i Norbit. – Hvis man har med seg dette fra starten av, sprer det seg naturlig videre i organisasjonen når den vokser, understreker Gätzschmann.

Å ha det gøy på jobb – både faglig og sosialt – er viktig. Et eget «Fun room» er derfor en selvfølge.

Gøy

Han tror på en positiv utvikling videre for tjenester innen innvevd elektronikkutvikling etterhvert som digitaliseringen av samfunn og industri øker. – Mange bedrifter har ikke eget elektronikkmiljø, eller ser det ikke som kostnadseffektivt å bygge opp et eget. Samtidig er det en tendens mot stadig flere innvevde produkter med innebygd sensorikk og kommunikasjon. Det er vår jobb å bidra med verdiskaping og bruke vår kompetanse for å finne riktig løsning i samarbeid med kunden. Samtidig gjør vi det vi synes er gøy, avslutter han.

Uten mat og drikke duger selv ikke zolverne. Kantine-zolver Karin Skage Olufsen fikser den siden av saken, og bidrar til det gode mijøet.
Powered by Labrador CMS