Svein Hermansen trives godt med å være en del av Adeptor. Sammen har de stor bredde av produkter å tilby industrien.

Annerledes og bra

I fjor sommer overtok Adeptor AS Nortelco Electronics AS. I følge Svein Hermansen som nå leder test og måling, er mye annerledes og samtidig bra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Vi gjorde et besøk av ren nysgjerrighet. Hvordan går det etter å ha skiftet eier? Etter besøket kan vi vel greit oppsummere at det går utmerket.

Bra start

– Faktisk har vi ikke hatt en så bra start på lenge, alle områder vi er ansvarlig for ligger foran budsjett, sier Hermansen. – Det er gøy! Han legger til at når han sier alle områder mener han en blanding av både produkter og tjenester.

God miks

Hermansen mener også at samlet står Adeptor sterkt i sitt marked. – De var store på industriell automatisering, telekom og belysning, mens vi kom inn med Test og måling, automatisering og industriell IT. Det ble både en utvidelse og gode overlappsområder. Adeptor er nå delt i tre grupper: Industriell kommunikasjon (IKA), Ex-komponenter og -belysning (LEX) og Test, inspeksjon og måling (TIM). TIM har i tillegg EMC- og kraftkomponenter.

Akustisk presisjonskamera

Et annet produkt som må nevnes er Fluke ii910 akustisk presisjonskamera, siden den imponerte oss. Riktignok har det en ganske høy pris, men du verden så mye det er å spare for de som skal finne såkalte delutladninger.

Instrumentet er håndholdt og har en stor skjerm og brukergrensesnitt der man velger fritt frekvensområde. En matrise med mikrofoner i front kan oppdage alt fra delutlading fra mobiltelefonlader til høyspentlinjer. Alt du gjør er å peke på det du skal sjekke og bestemme hvilket frekvensområde du skal følge med på.

Vi snakker her om delutladninger som normalt ikke oppdages, og som kan forårsake fullstendige strømbrudd, brann, eksplosjon eller død som følge av lysbuer.

Instrumentet er konstruert for å lokalisere del- og koronautladninger samt gass- og vakuumlekkasjer. Og det klarer det ved å lytte.

Typiske områder for skanning etter delutladninger:

  • isolatorer
  • transformatorer
  • høyspentlinjer
  • bryteranlegg
  • stoppanordninger
  • samleskinner
  • høyspentspoler
  • avbrytere
  • kondensatorer

Flere skal ansettes

Adeptors hovedkontor er i Laksevåg, Bergen, mens det som var Nortelco Electronics har flyttet – ikke langt fra Nortelco – til Skullerud Industripark, Oslo. Per i dag er det sju personer som holder til her. – Vi trenger en til på elektronikk her i Oslo, forklarer Hermansen. – I tillegg en innenfor automasjon i Sverige (Adeptor AB, Kungälv) og ytterligere en på salg og markedsføring. Vi merker at behovet er der, legger han til.

Kurs

Under Nortelco var kurs en viktig del av virksomheten og det fortsetter nå også. Og i Skullerud Industripark er det nok av rom for kurs og møtevirksomhet. – Helt opp til auditorium, sier Hermansen. – Vi kjører kurs nå på automasjon, både her og i Sverige, samt EMC-kurs i Oslo, legger han til.

EMC-skanneren SCN-500 fra Pendulum Instruments.

EMC-skanning

Noen produkter bør vel nevnes, og ett av dem er en ny EMC-skanner, SCN-500 serie fra Detectus, som tester alt fra kort til ferdige produkter. – Dette er et produkt hvor vi ser at etterspørselen øker. Oppløsning er på 0,1 mm og måleenheten Tektronix RSA306B spektrumana- lysator brukes gjerne sammen med denne. –De fleste andre typer spektrumanalysatorer støttes også, forklarer Hermansen.

Skal sertifiseres

Selv om de alltid har fulgt ISO 9001-prosedyrer i virksomheten så har avdelingen aldri vært sertifisert. – Nå er arbeidet i gang, og vi skal bli sertifisert, slik at vi følger hovedkontoret i Laksevåg som allerede er det, avslutter han.

Powered by Labrador CMS