Kurs:

Ny mann på veien: Betek Consult har fått ny kursleder for sine loddekurs, m.m. Her er hele bedriften samlet, fra venstre: Berit Kjæmperud, kurskoordinator, Lars Roberg, kursleder, Christian Kjæmperud, daglig leder og Jan Kjæmperud, nå pensjonist.

Ny kursleder hos Betek Consult

Betek Consult i Tønsberg har drevet med loddekurs i over 30 år. Nå er tiden inne for generasjonsskifte. Og i farvannet av pandemien er det mange som vil på kurs nå.

Berit Kjæmperud har holdt i trådene, Jan Kjæmperud har reist land og strand rundt og holdt kurs, mens sønnen Christian har vokst opp med familiebdriften og er nå daglig leder. Nå som Jan har pensjonert seg, måtte de finne en erstatter som kunne holde kursene.

IPC-godkjent

Den nye kurslederen fant de i Lars Roberg, som tidligere har jobbet innenfor shipping og transport. Mens utdanningen har han innen elektro/elektronikk. Og han er nå «Certified IPC Trainer». Det betyr at akkurat som før, kan IPC-standarden være grunnstenen i kursene – der det er nødvendig.

Trofaste

– Det er mange på kurs nå, forteller Berit Kjæmperud. – Det som både er gledelig og en utfordring, er at alle kundene som måtte vente på grunn av pandemien er der fortsatt. I tillegg har vi fått noen nye, faktisk overraskende mange nye, sier hun. – Fordi det er så mange nå, er det fortsatt noen som må vente.

Betek Consult har flyttet, ikke langt, og fortsatt ved sjøen.

For «alle»

På spørsmål om hvem som tar kursene, får vi vite at det er alle typer mennesker i alle aldre, fra videregående skole og oppover. – Vi lar dem arbeide til de er trygge, forklarer hun. Og, det vil komme flere kurs.

Praktisk

Det meste av kursene er praktisk rettet, og i følge menyen arrangerer de kurs i myklodding med sertifisering over fire dager, myklodding grunnkurs, 4-5 dager; Loddeteori OFM og praktisk lodding med overflatemonterte komponenter, og reparasjon og feilteknikk, som snart kommer tilbake. I tillegg kjøres også praktisk ESD-kurs.

Nye lokaler

Bedriften har flyttet, men ikke så langt. Nå har de kontorer og kurslokale på Nøtterøysiden, tett ved vannet og i det som var industriområdet Kaldnes.

Powered by Labrador CMS