Nordic Semiconductor:

Nye områder og folk: Øyvind Birkenes begynner i Nordic for å lede det nye forretningsområdet Long-Range, Joakim Ferm, som i dag er interim SVP for R&D, har blitt forfremmet til å lede det nye forretningsområdet Wi-Fi og Øyvind Strøm kommer til Nordic for å lede det nye forretningsområdet Short-Range.

Reorganiserer og styrker ledelsen

Nordic Semiconductor styrker toppledelsen og strømlinjeformer organisasjonsstrukturen med fire nye teknologisentriske forretningsenheter.

Øyvind Strøm kommer til Nordic for å lede det nye forretningsområdet Short-Range som inkluderer både Bluetooth, IP-standarden 802.15.4 og proprietære2.4GHz teknologi.

Øyvind Birkenes begynner i Nordic for å lede det nye forretningsområdet Long-Range som dekker Cellular-IoT, DECT NR+ og selskapets satsning på skyløsninger.

Joakim Ferm, som i dag er interim SVP for R&D, har blitt forfremmet til å lede det nye forretningsområdet Wi-Fi.

Det nye forretningsområdet Power Management vil midlertidig være ledet av Kjetil Holstad, som er EVP Strategy & Product Management.

– Vi bygger på Nordic sin utprøvde plattform og på ingeniør-team i verdensklasse, og denne nye strukturen vil styrke produkt- og kundefokuset vårt og gjøre oss mer agile og markedstilpasset hele veien gjennom produktutviklingsløpene. Vi investerer betydelige ressurser i produktutvikling og dette er et viktig steg for å skape bedre avkastning på investeringene over tid, sier CEO Vegard Wollan i Nordic Semiconductor.

Wollan tok over som CEO i Nordic Semiconductor ved inngangen til 2024.

Øyvind Strøm som blir EVP i det nye forretningsområdet Short-Range har mer enn 25 års erfaring fra halvledermarkedet fra ulike globale produkt- og lederroller i Atmel og Microchip. Han ledet Microchip sitt europeiske forretningsområde for mikrokontrollere i flere år og kommer nærmest fra stillingen som CEO i Schibsted-selskapet Sentinel Software.

Øyvind Birkenes som blir EVP i det nye forretningsområdet Long-Range har brukt de siste 10 årene som CEO i Airthings. Han har omfattende ledelses- og teknologierfaring og ledet blant annet Texas Instruments sitt forretningsområde for «Low Power Wireless semiconductors» i mange år. Birkenes kjenner Nordic godt fra sin tidligere rolle som styremedlem.

Strøm og Birkenes begynner i Nordic med virkning fra midten av april 2024.

Joakim Ferm som blir SVP i det nye forretningsområdet Wi-Fi kom til Nordic fra Nokia for nesten 16 år siden og har hatt ulike stillinger innen produktdesign og prosjektstyring for Nordic-produkter innen både short-range, long-range og Wi-Fi. Ferm vil også fortsette å fylle rollen som midlertidig SVP R&D i overgangen til ny selskapsstruktur.

De tre vil bli del av Vegard Wollan sitt ledelsesteam som også omfatter CFO og EVP Finance Pål Elstad, EVP Sales & Marketing Geir Langeland, EVP Supply Chain Ole-Fredrik Morken, EVP Strategy & Product Management Kjetil Holstad, EVP People & Communication Katarina Finneng, SVP Quality Ola Bostrøm, og SVP IR Ståle Ytterdal.

– Siden han tok over roret i begynnelsen av 2024 har Vegard allerede drevet frem viktige og slagkraftige endringer i Nordic. Denne strømlinjeformingen av selskapets forretningsmodell vil støtte både pågående og fremtidige produktutviklingsprosjekter og ytterligere styrke kunderelasjonene og de kommersielle leveransene,» sier Birger Steen, styreleder i Nordic Semiconductor.

Powered by Labrador CMS