Oppkjøp:

Katek leverer bl.a. systemer innen fornybar energi. Foto: Katek

Kontron satser fornybar energi

Selskapet kjøper majoritetsandel i Katek SE og utvider sin posisjon i IoT-markedet.

Publisert

Kontron AG gikk i dag med på å kjøpe rundt 60 % av aksjene i det børsnoterte selskapet KATEK SE. Kjøper er det heleide tyske datterselskapet Kontron Acquisition GmbH, som kjøper aksjene fra den tidligere Katek-majoritetsaksjonæren Primepulse SE.

Kjøpesummen per aksje er EUR 15,00 for totalt 8 587 138 aksjer. Med forbehold om presedens (antitrustlovgivning), forventes transaksjonen å være fullført innen mars 2024. Kontron forventer at oppkjøpet i betydelig grad vil styrke sin egen portefølje av fornybare «grønne» energiløsninger og luftfartssegmentet. 

Katek-gruppen beskrives som et ledende europeisk elektronikkselskap som tilbyr høykvalitets elektronikk og produkter innen solenergi og e-mobilitet. Med mer enn 3200 ansatte, genererte Katek estimerte inntekter på mer enn 750 millioner euro i regnskapsåret 2023 og har lokasjoner i Europa, Asia og Nord-Amerika.

Styreelektronikk for solcelleanlegg og det raskt voksende området for intelligente ladeløsninger til elbiler er en viktig del av produktspekteret. Sammen med sine datterselskaper regnes Katek som en av pionerene innen teknologi for fornybar energi.

Målet med oppkjøpet er, ifølge en pressemelding fra Kontron, å utvide selskapets portefølje med smarte løsninger for fornybar energi og annen industri. For å oppnå dette er Kateks produkter satt til å bli oppgradert med Kontrons programvareekspertise og IoT-tilkobling. Dette forventes å forbedre Kateks bruttomargin med rundt 5 % på mellomlang sikt.

Basert på Kontron-operativsystemet (K-OS) skal produktene bli mye sikrere, de vil ha brannmurfunksjonalitet og mulighet til å koble til komplekse nett, og kan også vedlikeholdes eksternt. Målet er å bringe Katek-løsninger inn i IoT-verdenen så raskt som mulig. Ytterligere synergieffekter håper man vil oppstå både fra de komplementære produktporteføljene og den globale markedsdekningen. Fusjonen utvider Kontrons "Software + Solutions"-segment til å inkludere den fremtidsrettede "GreenTec"-divisjonen, heter det.

 

Powered by Labrador CMS