Forsvarsteknologi:

Fornøyde ansatte i Stadt Naval kan notere seg vellykket utskiping av stor ordre til SAAB.

Stadt Naval med stor forsvarsleveranse

Omfattende leveranse til militære skip på vei fra Norge til Sverige.

Publisert

I disse dager går det ut store leveranser fra Gjerdsvika til militære skip som SAAB i Sverige står for, melder Stadt Naval i dag.

Elektrifisering av skip: All energi ombord går via en elektrisk hovedtavle, og propellene drives av elektromotorer via Stadt sin støyfrie AC driverteknologi.

6 fulle semitrailere med elektrotekniske løsninger fra STADT NAVAL skal snart gå ut fra fabrikken i Gjerdsvika og til skipsverftet som SAAB har valgt til å bygge skipene.

For SAAB er dette totalt sett en kontrakt på 9 milliarder kroner.

Stort ansvar

– Det er et svært stort ansvar som dermed hviler på bedriften i Gjerdsvika, for at prosjektet skal bli vellykket, sier adm. direktør i Stadt Naval AS, Hallvard Slettevoll, til Elektronikk. – Ingenting tyder på noe annet, legger han til.

Systemene er nå godkjente av skipsklassifiseringsselskapet som er valgt, og av sluttkunden.

Leveransen dreier seg om en støyfri diesel-elektrisk løsning, som SAAB nå har valgt som sin standardløsning på skip de har designet og bygger.

Trenger flere folk

– Stor pågang fra markedet etter den patenterte STADT-teknologien gjør at Stadt-gruppen nå ekspanderer kraftig, og søker etter flere elektro-ingeniører, opplyser Slettevoll .

– Både sivile og militære kunder utgjør kundegrunnlaget , og elektrifisering er en megatrend som STADT nyter glede av med sin velutviklede teknologi, fremholder han.

Lavutslipp- og forberedelser inn mot null-utslippsløsninger er også viktige grunner til økt aktivitet i Gjerdsvika, får vi opplyst.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS