Bedrift:

Ny daglig leder på plass i Easee

Easee presenterer i dag Erik Færevaag som (foreløpig) ny toppsjef. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven, og styreleder er strålende fornøyd med å få «Millimetermannen» på plass. Han er klokkeklar på at Færevaag er rett mann for å gjenreise Easee som Europas største ladeselskap.

Publisert

Halvannen måned etter nyheten om at gründer Jonas Helmikstøl ville gå av som leder i selskapet, er erstatteren Erik Færevaag på plass. Han har vært konsulent i Easee siden februar, og kjenner selskapet, ledergruppen og styret godt. 

Erik Fossum Færevaag, ny midlertidig daglig leder i Easee.

Færevaag er anerkjent for sitt arbeid som teknologigründer. Han har utviklet verdens minste trådløse sensor, og har lykkes med å etablere både Disruptive Technologies, Terravera Foundation, og har tidligere vært sentral i suksessbedriftene Energy Micro og Chipcon. 

– Dette er banebrytende norsk teknologi som fortjener global suksess, jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven, sier Færevaag. 

I august igangsatte Easee en effektivisering av driften, sikret ny kapital og lanserte Charge Lite som første lader i den nye produktlinjen. 

Færevaag forteller at det er med ydmykhet og stolthet at han nå skal være med å forme fremtiden og lede gjenreisningen av Europas ledende ladeselskap. – Vi ser også at distributørene og installatørene er strategiske. De ser viktigheten og potensialet av Easees teknologi, og vil skalere med oss. Det er veldig betryggende, og vi er takknemlige for å ha så gode partnere, sier Færevaag.

Millimetermannen

Av kjente blir Færevaag kalt for «Millimetermannen» fordi han er så opptatt av detaljene. Styreleder Kjetil Næsje mener dette vil komme godt med for Easee nå. 

– Vi har tatt flere store, viktige og strukturelle grep for å sikre Easee og har en god plan for veien videre. Men det er et omfattende arbeid etter alt organisasjonen har vært gjennom, derfor trenger vi noen med øye for detaljene og med erfaring i å lede selskaper i vekst på et høyt nivå. Han er rett mann for jobben i den fasen Easee er i nå, sier Næsje.

– Easee skal tilbake til topps

Færevaag går i første omgang inn som interim CEO i Easee, samtidig som man er i gang med arbeidet med å finne en permanent CEO. 

– Vi har nedsatt en arbeidsgruppe som jobber med å finne en permanent løsning når Erik avslutter sitt oppdrag for selskapet. Easee skal være en global og offensiv aktør, og vi skal nå bruke tiden godt for å finne den riktige profilen som kan posisjonere oss for internasjonal vekst, sier Næsje.

Færevaag er klar på at Easee skal tilbake til topps: 

– Nå skal vi legge til rette for fremtidig vekst for å utvikle morgendagens løsninger, og den reisen gleder jeg meg utrolig mye til, sier Færevaag

 

Powered by Labrador CMS