Distribusjon

Østerrikske CODICO har nylig utvidet lageranlegget (bak til venstre) med en økning fra 2140 til 5000 kvadratmeter. Nå utvider de videre ved å etablere seg i Norge.
Østerrikske CODICO har nylig utvidet lageranlegget (bak til venstre) med en økning fra 2140 til 5000 kvadratmeter. Nå utvider de videre ved å etablere seg i Norge.

Ny distributør satser i Norge

Etter å ha etablert et kontor og kompetansesenter i Sverige gjennom oppkjøp av Broadband Technology i 2015, ønsker østerrikske CODICO å satse sterkere i Norge. Jan Egil Førland, med lang fartstid blant annet hos ACTE, har fått ansvar for oppbyggingen.

Publisert Sist oppdatert

Førland startet i september i fjor og har allerede hatt med flere potensielle kunder. – Vi har allerede fått produksjonsordre på de første produktene, forteller han.

Jan Egil Førland har fått oppgaven å bygge opp CODICO i Norge.
Jan Egil Førland har fått oppgaven å bygge opp CODICO i Norge.

Fokusert

CODICO er privateid selskap fra Østerrike, med stor fokus på Design-in, noe navnet impliserer, med sitt utgangspunkt fra COmponent Design-In COmpany. En overraskelse er at selskapet er største Qualcomm- distributør i Europa og nummer tre i verden – etter omsetning. Da er mobilbrikkene ikke med, siden disse leveres i så store volum at det vanligvis går direkte fra produsenten. – Det er mange som selger komponenter fra Qualcomm, men ikke mange som er kvalifiserte distributører. Vi har også lisensene, så kjøper man fra andre, må eventuelle lisenser kjøpes av oss. Vi har ingeniører og apparat på plass som håndterer dette, forklarer Førland.

Tre hovedsegmenter

Fordeling av hovedsegmentene.
Fordeling av hovedsegmentene.

Den tekniske distributøren har tre hovedsegmenter: Aktive- og passive komponenter, og interconnect (kabel og kontaktmateriell). – Jeg er og har alltid vært en «aktiv»-mann som også inkluderer IoT. I Norge kommer vi til å fokusere på de agenturene som ligger under «aktive komponenter», og så bruker jeg våre ressurser innenfor passive og interconnect der jeg trenger det, sier han. – Når det gjelder markedssegmenter vil det bli hovedfokus på e-Mobility, IoT, automotive multimedia, smarthus/-bygg, oppkoblet multimedia/audio, og e-helse/kroppsnært utstyr (Wearables).

Egne produkter

Med det sterke fokuset på å være en løsningsleverandør, har CODICO også egne løsninger. I tillegg til kortmoduler for elbilladere (se rammesak), kan vi nevne et kameraprodukt, eller nærmere bestemt en løsning med radarsensor fra svenske Acconeer. – Denne brukes blant annet i roboter, men også helsesektoren er interessant. Følsomheten er såpass god at den kan detektere om en pasient puster, ved å montere sensoren for eksempel i taket, forklarer Førland.

Egen elbillade-løsning

CODICO lager også egne løsninger i samarbeid med partneren 8Devices, spesifikt for elbillader-markedet.

Dette er kortmoduler som består av modulene Red-Beet-, Yellow-Beet- og White-Beet som er QCA7005 HomePlug Green PHY PLC-moduler med støtte for ISO/IEC 15118, DIN 70121 og SAE J2847/2. Modulene er konfigurert til å fungere på begge sider med PLS-kommunikasjon i EV-ladeapplikasjoner – på EV-siden (PEV og PHEV) og på EVSE-siden (ladestasjoner). Den mest komplette er den hvite, som har en mikrokontroller om bord som kjører ISO 15118 V2G/Plug-and-Charge programvarestakk-implementering. De to andre er referansedesign for de som vil gjøre forskjellige grader av tilpasninger. – Alle som lager elbillader i Europa ser på disse, sier Førland, rett og slett fordi de her får ferdig godkjente moduler.

Alene, men…

Nå i starten har Førland hjemmekontor, etter eget ønske. – Etter et visst volum vil vi trenge flere ressurser også i Norge. Da vil det bli et kontor. Men jeg er likevel ikke alene; bak meg har jeg 215 eksperter som kan kontaktes ved behov, sier han. – Da jeg begynte ble jeg overrasket over hvor stor kontroll de har på logistikken, legger han til. Et nytt varelager ble åpnet i mars 2020, som innebar en økning fra 2140 til 5000 kvadratmeter. – Denne er hva jeg vil kalle «state-of-the-art», med høy automatiseringsgrad knyttet til gode logistikksystemer, sier han.

Vareprøver

– Vår «Sample Shop» er vi veldig stolte av, sier Førland. – Her kan man bestille de fleste av våre produkter for test og utvikling – som oftest gratis og hvis det er et definert prosjekt, avslutter han.

Om CODICO

COmponent Design In COmpany, bedre kjent som CODICO, er et navn som står for Design-In-distribusjonen av aktive og passive elektroniske komponenter og sammenkoblingssystemer.

CODICO, etablert i 1977, er et uavhengig, privateid selskap med hovedkontor i Perchtoldsdorf, i den sørlige utkanten av Wien i Østerrike.

I Norge vil hovedfokus være teknologier som IoT, 2G, 3G, 4G, 5G, GNSS, WiFi, BLE, ISM, SAT, ZigBee, PLC, EV-Charge ++. Når det gjelder leverandører innenfor disse teknologiene, finner vi Qualcomm, Thundercom, Thundersoft, FN-Link, COMPEX, Telit Cinterion (Thales), 8Devices, Devolo, INSYS, SEVENSTAX, Quectel. I tillegg nevnes produkter innenfor MEMS Audio, radarsensorer og skjermer/display.

Powered by Labrador CMS