Samarbeid:

Hydrofoilbåten Candela C-8 får Polestar 2-batteri og -ladeteknologi

Den nye Candela C-8 «powered by Polestar» er det første produktet fra samarbeidet mellom Polestar (Nasdaq: PSNY) og Candela. De to svenske merkevarene innen elektrisk mobilitet inngikk en avtale i august 2022 om at Polestar skal levere batterier og ladeteknologi til Candela sine elektriske hydrofoilbåter.

Publisert

Den nye båten planlegges å få samme 69 kWh-batteripakke og hurtigladeteknologi som Polestar 2 Standard range Single motor. Candela forventer opp til 57 nautiske mil rekkevidde i marsjfart på 22 knop, på én lading, som tilsvarer rekkevidden til sammenlignbare motorbåter med innenbords forbrenningsmotor. Rekkevidden i høy hastighet er to til tre ganger lenger sammenlignet med konvensjonelle elbåter.

– Med Polestar-batterier blir Candela C-8 den første elektriske farkosten som kan kjøre til destinasjoner man tidligere har vært avhengig av båt med forbrenningsmotor for å nå. Og med det markerer Candela C-8 «powered by Polestar» et stort gjennombrudd for elektrifisering til sjøs, sier Gustav Hasselskog, CEO og grunnlegger av Candela.

Kombinasjonen av teknologi fra Candela og Polestar muliggjør de gode elektriske ytelsene til sjøs. Candela C-8 har en direktedrevet utenbordsmotor – kalt Candela C-POD – og «flyr» på datastyrte vinger som løfter skroget over vannoverflaten i høyere hastigheter. Denne teknologien reduserer energiforbruket med opp til 80 % sammenlignet med tradisjonelle motorbåter.

I tillegg til 69 kWh-batteripakken fra Polestar 2, leverer Polestar også hurtigladeteknologien. Polestar stiller dessuten med ressurser innen forskning- og utvikling for å integrere denne teknologien med tilhørende programvare til maritimt bruk, slik at dette kan overføres fra land til sjø.

Det er første gang Polestar leverer batterier og ladekomponenter til en tredjepart på denne måten. Samarbeidet viderefører Polestars innsats innen utvikling av bærekraftig elektrisk mobilitet også utenfor bilindustrien, heter det i en melding fra Candela.

Powered by Labrador CMS