Irland: Tester elbillader i lyktestolpen

Fingal fylkeskommune i Irland og ubitricity, medlem av Shell-gruppen, har inngått samarbeid for å teste nye lademuligheter. Som en del av den felles pilotordningen har ubitricity nylig ettermontert ladere på innsiden av to lyktestolper i landsbyen Malahide i Dublin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I en prøveperiode vil fylkeskommunen dekke kostnadene ved bruk av laderne, før det går over til betaling for bruk.

ubitricity er den største offentlige ladestasjonoperatøren for elektriske elbiler i Storbritannia, og de to lyktestolpene som ligger ved siden av Malahide Garda stasjon og jernbanestasjon er de første ladepunktene i Irland. Ved å tilby en offentlig ladeløsning for innbyggere uten tilgang til en privat garasje, er ubitricitys mål å lade elbiler når og hvor de parkerer. Man trenger ikke abonnement men skanner en QR-kode.

En endring av plan- og utviklingsloven i mars 2020 utvidet bruken av gatebelysningstolper til å omfatte elbil-lading, noe som muliggjorde pilotprosjektet for lading av stolper. For å gjøre overgangen til mer bærekraftig transport lettere for innbyggerne i Fingal, bestemte rådet å teste løsninger som gjør det mulig å lade der de parkerer. De lokale innbyggernes deltakelse og tilbakemelding vil være nøkkelen til å definere den fremtidige strategien for utrulling av ladeinfrastruktur i Fingal.

Fingal fylkeskommune forventer at testing av ubitricity-løsningen vil bli vellykket.

Powered by Labrador CMS