Batteriteknologi:

Bedre pakketeknikk for prismeceller

Ny løsning skal gi robust forbindelse mellom individuelle prismeceller, med fleksibilitet til å bygge større moduler eller avanserte celle-til-pakke eller celle-til-chassis konfigurasjoner.

Publisert

ENNOVI lanserer nå ENNOVI-CellConnect-Prism, beskrevet som et banebrytende kontakteringssystem for prismebattericeller.

Systemet skal gi ingeniører høy fleksibilitet, som muliggjør sømløs integrasjon av individuelle prismatiske celler for å lage større batterimoduler eller avanserte celle-til-pakke (CTP) og celle-til-chassis (CTC) konfigurasjoner. Ved å strømlinjeforme monteringsprosessen og eliminere ineffektivitet, akselererer ENNOVI-CellConnect-Prism batteripakkeproduksjonen samtidig som materialbruken optimaliseres og kostnadene reduseres, hevdes det.

Randy Tan, produktansvarligfor Battery Platform Development Solutions i ENNOVI, forklarer: – Tradisjonelt har prismatiske cellekontaktsystemer basert seg på teknologier for strømkollektorsammenstilling (CCA), som ofte lider av iboende ineffektivitet. Disse systemene innebærer komplekse prosesser, inkludert laminering og montering av bærere med lavspente datainnsamlingskretser, strømkollektorer og terminalsamleskinner. ENNOVI-CellConnect-Prism revolusjonerer denne tilnærmingen ved å introdusere innovative funksjoner som forbedrer ytelse og bærekraft.

En av nøkkelinnovasjonene til forbindelsessystemet er bruken av en «die-cut» krets (FDC) som et alternativ til den konvensjonelle fleksible trykte kretsen (FPC). Denne rull-til-rull-prosessen skal reduser produksjonstid og kostnader samtidig som den minimerer miljøpåvirkningen. I tillegg sikrer bruken av PET-materiale av bilkvalitet og hot-bar lodding optimal termisk motstand og komponentfeste uten at det går på bekostning av integriteten.

Videre skal løsningen eliminere behovet for tradisjonelle isolasjonsmetoder ved å integrere spennings- og temperaturføling direkte i sammenstillingen. Denne tilnærmingen optimerer materialbruk og produksjonseffektivitet samtidig som den opprettholder de høyeste standardene for pålitelighet og sikkerhet, får vi opplyst.

 

 

Powered by Labrador CMS