Batteristyringskretser for industri og el-kjøretøy

Nye løsninger optimalisert for overvåking og balansering av battericeller.

Publisert Sist oppdatert

Infineon Technologies AG kommer i disse dager med en ny familie batteristyrings-ICer, bestående av TLE9012DQU og TLE9015DQU.

ICene skal muliggjøre en optimalisert løsning for overvåking og balansering av battericeller, skriver Infineon i en pressemelding. Robusthet i forhold til applikasjoner og gode måleegenskaper gjør kretsene til konkurransedyktige, systemnivå løsninger for batterimoduler, celle-til-pakke og celle-til-bil batteritopologier, heter det.

Komponentene skal videre være egnet for et bredt spekter av industri-, forbruker- og kjøretøyapplikasjoner, slik som mild-hybride elektriske kjøretøy (MHEV), hybridelektriske kjøretøy (HEV), plugg-inn hybrid hybridelektriske kjøretøy (PHEV) og batteridrevne elektriske kjøretøy (BEV).

Andre anvendelser omfatter energilagringssystemer og batteristyringssystemer for elektriske to- og trehjulinger.

– Med disse to komponentene når Infineon en viktig milepæl og kompletterer sitt tilbud av batteristyringssystemer, kommenterer Finn Felsberg, ansvarlig for divisjonen Automotive Power Integration and Supply hos Infineon.

De nye batteristyrings-ICene skal kunne brukes i sikkerhetsrelevante applikasjoner, ettersom de bilrelaterte BMS-løsningene møter sikkerhetskrav opp til ASIL-D og er kompatibel med ISO26262 standarden. Videre er produktene optimalisert for å fungere sammen med mikrokontrollerfamilien AURIX og funksjonell sikkerhet-kapable kraftstyringskretser, ved hjelp av den såkalte Complex Device Driver. Dette utgjør en komplett løsning for spennings- og temperaturføling, så vel som balansering og kommunikasjon på tvers av ulike typer batteriløsninger, heter det.

Powered by Labrador CMS