Evalueringskort for batteristyring av tynne, kompakte IoT-enheter

Publisert Sist oppdatert

Selskapets Nano Energy strømforsyningskrets skal bidra til lengre drift i IoT-enheter.

Det nye evalueringskortet, REFLVBMS001-EVK-001, letter verifisering av drift for ultraeffektive batteristyringsløsninger for det voksende IoT-segmentet, heter det i en melding fra selskapet.

Spredningen av batteridrevne elektroniske enheter, inkludert kroppsnært utstyr, industriell IoT som smartkort og elektroniske hylleetiketter, og bærbart utstyr, må ikke bare gjøres mindre og tynnere for å forbedre design og funksjonalitet, men må også støtte større batterikapasitet og lavere strømforbruk.

Som svar på dette har ROHM utviklet en rekke analoge kretser med lavt forbruk. Det omfatter både strømforsyningskretser som inneholder original Nano Energy ultralavstrømsteknologi, samt ladekontrollkretser som er kompatible med et bredt utvalg av oppladbare batterier. Det nye evalueringskortet REFLVBMS001-EVK-001 skal gi en ultrahøyeffektiv batteriadministrasjonsløsning for tynne, kompakte IoT-enheter ved å kombinere disse teknologiene.

REFLVBMS001-EVK-001 er utstyrt med en strømforsyningkrets (buck DC/DC omformer) og tilbakestillingskrets (spenningsdetektor) ved bruk av original Nano Energy-teknologi for ultralavt strømforbruk. I tillegg består den av en batteriladekrets som støtter lavspente oppladbare batterier, sammen med NGK Insulators’ tynne, EnerCera Li-ion oppladbare batteri. Forbruket til strømforsyningskretsen (hvilestrøm 180nA) skal sørge for at tapet blir minst mulig. Batteriladekretsen er i stand til å lade, overvåke og utlade batterier, noe som gjør den ideell egnet for kompakte IoT-enheter. Batteristyringsløsningen har en tykkelse på beskjedne 0,60 mm for monterte komponenter (inkludert det tynne oppladbare batteriet).

Powered by Labrador CMS