Flytende hybrid energiplattform

Tyske SINN Power lanserer en modulær kraftproduksjonsplattform som kombinerer bølge-, vind og solenergi. I følge produsenten er dette verdens første i sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med start denne sommeren vil SINN Power tilby solcellepanelprodusenter muligheten til å demonstrere og teste sine solcelle-moduler på en flytende plattform i Iraklio, Hellas. Målet er å internasjonalisere SINN Powers hav-hybridplattform som en komplett energiløsning «off-grid» for å gi kystnære befolkninger fornybar energi.

SINN Power har utviklet og bygger bølgenergisystemer siden 2015. Fem år senere selger den bayerske produsenten selvutviklede generatorer, kraftkomponenter og energilagring for bølgeenergisystemer og andre fornybare energisystemer.

– Modularitet har vært et sentralt aspekt siden vi begynte å utvikle maritime teknologier som tillater fleksibilitet og et bredt spekter av applikasjoner. Den flytende plattformen kan levere fornybar energi til øyanlegg i Karibia og bidra til den verdensomspennende implementeringen av havvindparker. SINN Power er den første som tilbyr en tilpassbar energiløsning ved bruk av bølger, vind og sol for klimatiske forhold hvor som helst og til konkurransedyktige priser sammenlignet med andre velprøvde teknologier, sier Dr-Ing. Philipp Sinn, administrerende direktør, SINN Power, i en pressemelding.

Langvarige tester av strukturen har vist at den tåler opp til seks meter høye bølger.

Powered by Labrador CMS