Batteriproduksjon:

Batterimodul fra FREYR.

FREYR skal bruke Siemens-teknologi til å skalere sine gigafabrikker

På Hannover Messe som åpnet i går, kunngjorde Siemens og FREYR et strategisk partnerskap der Siemens vil bli FREYRs foretrukne leverandør innen automasjons- og digitaliseringsteknologi.

FREYR planlegger å utstyre sine planlagte gigafabrikker i Norge og USA med Siemens sin Industrial Operations X-portefølje.

Samarbeidet vil forene hele batteridesign- og produksjonsprosessen, fra produksjonsdesign, planlegging og simulering; produktdesign og simulering til automatisering av hele produksjonsprosessen. Siemens Xcelerator-porteføljen inkluderer Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Execution Systems (MES), industriell kant-databehandling og verktøy for IT/OT-tilkobling.

Med systemet fra Siemens vil FREYR kunne koble design og produksjon til oppskalering av produksjonen. Selskapene mener at dette vil bidra til FREYRs fremdrift for sine planlagte gigafabrikker, øke tilgjengeligheten av høyytende og rimelige EV-batteriløsninger samt energilagringssystemer.

FREYR er for tiden i gang med å skaffe prosjektfinansiering for Giga Arctic og skaffe egenkapital for Giga America. Utover det tradisjonelle kunde-leverandørforholdet vil avtalen mellom FREYR og Siemens også inneholde diskusjoner om evt. finansieringsmuligheter via Siemens Financial Services, samt en potensiell avtale om uttak av battericeller.

Tidligere i år kunngjorde Siemens og FREYR sin intensjon om å slå seg sammen med Caterpillar, Glencore og Nidec for å danne en strategisk koalisjon for å fremme oppskaleringen av bærekraftige batteriløsninger over hele Europa, Nord-Amerika og utover. Med det strategiske partnerskapet som ble kunngjort i går, vil Siemens og FREYR gjøre flere fremskritt i å optimalisere hele verdikjeden for batteriproduksjon, heter det i en felles pressemelding.

Powered by Labrador CMS