electronica

Mark Rutherford, administrerende direktør i Alexander Battery Technologies, satser stort på at selskapet skal bli en betydelig batterimodulprodusent i Europa.
Mark Rutherford, administrerende direktør i Alexander Battery Technologies, satser stort på at selskapet skal bli en betydelig batterimodulprodusent i Europa.

Batterimodulprodusent med visjoner

Vi lurte litt, da vi ble invitert til å møte en britisk produsent av batterimoduler under electronica-messen i november. Hvorfor snakke med en journalist fra Norge? Vel, Alexander Battery Technologies har en del ting i ermet.

Publisert

Selskapet er opprinnelig amerikansk og har eksistert i 40 år. – Men vi er veldig nye slik vi arbeider nå (i England), forklarer Mark Rutherford, administrerende direktør i ABT.

Investerer

Det er investert og det skal investeres mye i fremtidig vekst. Et teknologisenter i Nordøst-England er under bygging og skal åpne i 1. halvår 2023. Det nye teknologisenteret på 5500 m2 ved selskapets hovedkvarter i Peterlee (England) skal designe og produsere høyspent- og høyeffekts litiumbatteripakker.

Volum

De retter seg mot kunder i industri-, medisinsk- og bilmarkedet, og vil, i følge Rtuherford, ha en kapasitet til å møte etterspørselen etter elektriske kjøretøy med lavt volum som spesialkjøretøyer for kommersielle kjøretøy, kollektivtransport, service og militære kjøretøy. Selskapet utvider også sine sveisemuligheter til å inkludere laser- og wire-bonding-teknologier. – Vi vil snart ha et produksjonsvolum på opp til 100 tusen moduler i uken, sier Rutherford.

Her skal det produseres 100.000 moduler i uken.
Her skal det produseres 100.000 moduler i uken.

Vil ut

Så tilbake til hvorfor vi var interessante. – Vi skal utvide i Europa. Etter planen skal vi ha et salgsteam i Tyskland neste år, og om et par år – senest – skal vi ha det samme i Norden, forteller han. – Vi vil også se etter steder for produksjon i Europa, for å komme nærmere kundene. Denne prosessen starter også i 2023.

Lærlinger

Noe annet som er viktig for Mark Rutherford er de ansatte: – Når kunder kommer inn i fabrikken vil jeg at de kan spørre hvem som helst om hva som skjer i fabrikken – og de skal kunne svare. Med det mener jeg at vi skal være fullsendig transparente. I tillegg har de startet et program for lærlinger. I januar og september 2022 tok de inn åtte lærlinger innen ulike områder i virksomheten. I samarbeid med East Durham College, er lærlingene én dag i uken på den tekniske høyskolen og de resterende fire dagene blir brukt på opplæring i selskapet, bidra med ideer og jobbe praktisk med prosjekter og den daglige driften av virksomheten. Ikke nok med det, blir de med på et femårsprogram, vil studenten være gjeldfrie når perioden er over.

Alexander Battery Technologies

Selskapet produserer spesialtilpassede batteripakker basert på litium-ion, LiFePO4, litium-polymer og andre kjemier på fabrikken i Peterlee, Storbritannia. De designer og produserer også ladere for å komplementere batteripakkene de leverer. Fabrikken er sertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001:2015 og ISO 13485:2016, medisinsk utstyr

Selskapet er også godt i gang med å planlegge et nytt produksjonsanlegg på fastlandet i Europa.

Powered by Labrador CMS