Batteriteknologi:

NaTE-serien blir nå testet i celleformatene 21700 og 46130, men flere formater vil komme etter hvert.

Går for natrium-ion battericeller

Tyske BMZ Group skal, etter omfattende analyser og forskning, starte produksjon av natrium-ion battericeller. Det betyr ikke at de slutter med litium-ion, men de ser flere fordeler med teknologien.

De første prototypene av det de kaller NaTE-serien blir allerede testet i celleformatene 21700 og 46130 og er utviklet og modne for serieproduksjon, melder selskapet. Ytterligere celleformater vil følge. Mens spesifikke kundeprosjekter nå er i gang og det er kapasitet til å møte ytterligere etterspørsel, er serieproduksjonen planlagt å starte rundt sommeren 2025.

BMZs beslutning om å innlemme den nye cellekjemien i produktspekteret er basert på flere tekniske fordeler med natrium ion. Batteriene er spesielt trygge fordi natrium er mindre reaktivt enn litium og ikke utsatt for dendrittdannelse (kortslutningsrisiko). Andre faktorer er høyere tilgjengelighet og derfor mer miljøvennlige, siden ingen sjelden, giftig eller vanskelig utvinning av materialer er nødvendig. Natrium-ion-teknologien har også vist svært gode resultater ved lave temperaturer. Ikke minst er kostnadsstrukturen fordelaktig.

På grunn av den gode energitettheten vil BMZ Group fortsette å produsere battericeller og batterier basert på litium-ion-teknologi, siden disse fortsatt er best der batteriplass er kritisk, heter det i en pressemelding.

– Natrium-ion-teknologien er den perfekte løsningen for applikasjoner der energitetthet ikke er avgjørende. Dette inkluderer industrielle og hjemmelagringssystemer eller industritrucker, for eksempel gaffeltrucker, sier BMZ Group CEO og grunnlegger Sven Bauer i en kommentar.

NaTE-Serien er utviklet og vil bli distribuert av TerraE GmbH, et 100 % eid datterselskap av BMZ Group.

Powered by Labrador CMS