Tom Einar Jensen (til venstre) fra FREYR og Laurent Demortier fra Nidec kan smile etter at kontrakten er offentliggjort. Foto: FREYR
Tom Einar Jensen (til venstre) fra FREYR og Laurent Demortier fra Nidec kan smile etter at kontrakten er offentliggjort. Foto: FREYR

Freyr med 30-milliardersavtale

Batterifabrikken har signert en avtale verdt 30 milliarder kroner og skal levere 19.000 store batterier i løpet av 5 år.

Publisert

– Dette er sannsynligvis den viktigste avtalen vi har gjort på salgssiden. Den binder opp halvparten av vår produksjon frem til 2030, sier Tom Einar Jensen, FREYRs administrerende direktør til NRK.

Ifølge avtalen skal FREYR i kontraktsperioden levere 19.000 battericontainere til japanske Nidec Corporation.

I fabrikken Giga Arctic foregår alt fra produksjon av battericeller til sammenstilling i moduler, montering i skap og plassering i containere.

I form av energi skal selskapet levere 38 GWh med battericeller i løpet av seks år. I avtalen er det også mulighet for ytterligere produksjon helt opp til 50 GWh.

Det tilsvarer omtrent halvparten av Giga Arctics produksjonskapasitet.

– Løsningene våre vil være knyttet opp mot store solparker, vindparker eller mot generelt kraftnettverk. Dette for å balansere overbelastningen når det blir mer og mer variabel fornybar energi i disse kraftverkene, forklarer Jensen overfor NRK.

– Kombinasjonen av FREYRs battericelle-teknologi og Nidec-teknologi vil bringe effektive og kostledende løsninger til markedet, sier Laurent Demortier i Nidecs Energy & Infrastructure i en kommentar.

– Dette viser at det er mulig å lage grønn energi på en lønnsom måte i Norge. Dette er bare starten. Vi vil sannsynligvis se eksponentiell vekst rundt slike løsninger fremover – og mye av dette kan produseres i Norge, påpeker Jensen.

Se pressemeldingen fra FREYR og pressekonferansen fra ONS her: https://www.freyrbattery.com/news/freyr-battery-announces-the-execution-of-38-gwh-li-ion-battery-binding-cell-sales-agreement-and-entry-into-module-pack-joint-venture-for-energy-storage-solutions-with-nidec-corporation

Powered by Labrador CMS