Foto: Nanotech Energy/Youtube

Skal produsere ikke-brennbare litium-ion-batterier

Produsenten av grafen, Nanotech Energy, sier at fra og med første kvartal 2021 vil de produsere ikke-brennbare, effektive og hurtigladende litium-ion 18650-batterier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Disse celletypebatteriene brukes i enheter som inkluderer, men ikke begrenset til, bærbare datamaskiner, trådløse verktøy, sikrere elektriske kjøretøyer, telekommunikasjon, romfart og militære applikasjoner. Selskapet har begynt å ta forhåndsbestillinger.

Nanotech har perfeksjonert et kraftig grafendrevet batteri som tåler volumendringene til batterielektrodene under lading og utlading, noe som reduserer sjansen for en intern kortslutning, og som igjen fører til et trygt og kraftigere batteri. Videre kan grafenbatterier redusere kostnader og vekt med mindre robuste sikkerhetshus og batteristyringssystemer.

Foreløpig er de fleste batterier som industrien ofte bruker produsert med litium-ion, som er anerkjent som et svært brennbart og farlig materiale. I enheter og produkter med innebygde litiumbatterier, som mobiltelefoner og bærbare datamaskiner, kan trykk fra deler som omgir litiumbatteriene forårsake skade på ledningene rundt batteriene og føre til kortslutning. Når litiumionbatterier blir kortsluttet, frigjøres energien veldig raskt fra batteriet, noe som får temperaturen til å stige hundrevis av grader innen millisekunder og batteriet tar fyr. På samme måte er det tusenvis av litiumbatterier som inngår i elbilens batteripakke. Hvis alle disse batteriene tennes samtidig – noe som har skjedd – er eksplosjonen massiv.

Se Nanotechs video som forklarer hvordan det virker og hva det er (3:35):

– De fleste bransjer og sluttbrukere er begrenset av teknologien til litium-ion-batterier, men teknologien er dokumentert å være svært lettantennende og brennbar. Du har avanserte og vellykkede bransjer som stoler på en farlig, men viktig teknologi i flere tiår. Nanotech Energy tilbyr nå en vei mot en trygg og kraftigere batteriteknologi, sier Dr. Jack Kavanaugh, styreleder og administrerende direktør i Nanotech Energy.

– Vi perfeksjonerte batteriet ved å bruke de ekstraordinære elektroniske og mekaniske egenskapene til grafen for å øke batterikapasiteten. For ytterligere å øke sikkerheten til et litiumionbatteri , tok vi et skritt videre ved å designe en ikke-brennbar elektrolytt som tåler drift ved høye temperaturer uten å ta fyr, forklarer Dr. Maher El-Kady, medstifter og Chief Technology Officer i selskapet.

I mange år har grafenindustrien jobbet med å forbedre materialet slik at det er optimalt for de fleste applikasjoner. Rapporter indikerer at egenskapene til grafen er følsomme for antall lag i produktet, feil og forurensninger. Med tanke på strukturelle trekk kan grafenfamilien klassifiseres i tre hovedkategorier: monolag grafen, flerlags grafen (2-10 lag) og grafittmikroplater (> 10 lag). Selv om flere grafen- og grafenoksydprodukter for øyeblikket er tilgjengelige i markedet, er de fleste produktene teknisk sett mikroplater. Med mer enn 90% av innholdet i monolag forventes Nanotech-produktene å åpne nye markeder for grafen.

Nanotech Energy eier verdens første grafenpatent, US patent nr. 6,872,330 innlevert i mai 2002 av Dr. Richard Kaner, to år før det anerkjente grafenarbeidet til Nobelprisvinnerne Geim og Novoselov.

Powered by Labrador CMS