Nordic Semiconductor:

Lanserer nye komponentspoler laget av resirkulert plast

I samarbeid med monterings- og testpartnere bruker Nordic nå komponenter på rull i resirkulert plast

Nordic Semiconductor har oppnådd nok et viktig skritt i sin bærekraftstrategi, ved å bli et av de første halvlederselskapene som bruker komponentspoler laget av resirkulert plast, sier selskapet i en pressemelding tirsdag.

Overgangen til resirkulert plast vil redusere plastavfallet med nesten 15.000 kilo per år.

– Vi leter kontinuerlig etter måter å minimalisere vår miljøpåvirkning, sier Ole-Fredrik Morken, Executive Vice President for Supply Chain, Nordic Semiconductor. – Så vi er glade for at vi, sammen med våre OSAT-partnere, har vært i stand til for å oppnå denne milepælen. Dette er spesielt viktig gitt at Nordics kunder er noen av verdens største brukere av trådløse IoT-tilkoblingsbrikker, som distribuerer hundrevis av millioner enheter hvert år med våre komponenter inni.

Etter hvert som tingenes internett (IoT) vokser, vil også volumene av disse brikkene som brukes i applikasjoner som smarthus, helsevesen, aktivasporing, profesjonell belysning, bygningsautomatisering, smart landbruk, verktøymåling, trådløs lyd og detaljhandel vokse.

Majoriteten av Nordics komponentemballasjespoler bruker nå omslipt gammel plast. For å nå denne milepælen ble Nordic pålagt å teste sine resirkulerte plastkomponentspoler og sikre at de presterte like pålitelig som tradisjonelle ikke-resirkulerte ekvivalenter, og oppfyller alle relevante standarder for «tape-and-reel». Dette betyr at emballasjen ikke gikk i stykker under frakt, beskyttet komponentene og ikke satt seg fast når den ble matet inn i høyhastighets PCB-plasseringsmaskiner.

Kunder har allerede brukt resirkulerte plastspoler i produksjonsprosessene – uten problemer, i følge selskapet.

Powered by Labrador CMS