Utvikling og kunstig intelligens:

KI-utviklingskort for makere og studenter

Kompakt kort med lav effekt er klar for utdanningsformål, konseptbevis og produksjon.

Arrow Electronics har lansert noe som skal forenkle KI-utvikling for makere, profesjonelle og produsenter. Utviklingskortet CYC5000 FPGA kommer i en kompakt 25,0 mm x 70,7 mm formfaktor. Plug-and-play-kortet, med Arduino-kompatibel «header», skal forenkle bygging av IoT-kantenheter som utnytter den programmerbare logikken, RISC-V med Alteras Nios V, DSP-akseleratorer og harde IP-blokker.

CYC5000 er enkel å bruke og inneholder blant annet en Arrow USB Programmer2 , og er klar til bruk for en KI-kameraapplikasjon med et nevralt nettverk som kjører på enheten. Kortet er optimalisert for lavt strømforbruk, og kan brukes til læring, konseptutprøving, eller full produksjon i tilpassede versjoner.

Sentralt på kortet står Altera Cyclone V FPGA, med 25 000 logiske elementer, 25 DSP-blokker, 50 18x18 multiplikatorer og FPGA-minneblokker på kretsen. kortet inneholder også 64MBit SDRAM og 64MBit Flash, et USB-grensesnitt, og kjører fra en enkelt 5V-strømforsyning.

I tillegg til Arduino-headeren, gjør en CRUVI-kontakt det enklere å legge til høyhastighets signaladaptere for ekstra grensesnitt og applikasjoner. KI-kamerademoen bruker en bildesensor tilkoblet CRUVI-adapteret og kjører et konvolusjonelt nevralt nettverk, bildefiltrering, MIPI inn og HDMI ut på Cyclone V. Implementert i mindre enn halvparten av FPGAs tilgjengelige logiske elementer, kan algoritmen analysere 10 000 prøver per sekund, med bare noen få hundre milliwatt, og fremheve muligheter for kunstig intelligens i kanten med et grønt fotavtrykk, sier Arrow i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS